2012-08-09

Yeni bir şiir dergisi: 'Şiir Vakti'

Edebiyat dünyamıza yazın sıcağını her iklime taşıma çabasında olan bir dergi, yaz sıcağında ilk sayısıyla okurlara merhaba dedi. Mevsimlik şiir ve edebiyat dergisi Şiir Vakti kendini şiirin en güzel vakti olarak takdim ediyor okura. İç tasarımı ve konulara yaklaşımı ile kendine özgü bir duruşu ilk sayısında hissettiren dergiye uzun ömür diliyoruz. Şair Selim Tunçbilek yönetiminde ŞiirVakti yayınlarının çıkardığı derginin yaz sayısında “şiir vakti nasıl bir vakittir” başlıklı çıkış yazısında dergi kendini “saf şiiri kendine merkez alan ideolojik hiçbir söylem ve kaygısı olmayan şiir, şiirvaktidir. Şiirin güzelliklerine kapı aralamaktan başka yaşanabilir ciddi bir olgunun olmadığı gerçeğine saf bir içtenlikle inananların insanlığa yazdığı mesaj panosudur şiir vakti.” “sıradan ve gündelik tüketilebilir duyguların ve yaklaşımların önündeki set, zamanın eskitilemez akışına yapışıp kalacak kelamdır şiirVakti. Dağın görünen güzelliklerine ayna tutmanın kolaycılığına kaçmadan, dağın ardında gizli hazineyi ortaya dökme, bilme işidir Şiirvakti.” diyor dergi.

Şiir Vakti dergisi başka yerde daha önce yayınlanmamış ilk olarak Şiir Vakti dergisinde yayınlanan şiirlere telif ücreti de ödüyor. Bir şiir dergisinin şiire telif ödemesi dikkat çeken bir gelişme. Şairler adına sevindirici bir durum.

İlk sayı olan yaz sayısından Şiirleri ile Mehmet Aycı, Yelda Karataş, M. Ali Ecevit, Eda Karacaaslan, İsa Tunçbilek, Meral Demir, Filiz Yılmaz, Abdurrahim Karaskoç, Ayşe Sevim, Tozan Alkan, Eyüp Akyüz, M. İlyas Subaşı, Selim Tunçbilek, İsa Yar yer almışlar.

Dergide Mehmet Can Doğan’la kitle kültürü üzerine yapılmış mülakat dikkat çekiyor. Mülakatı Ceyda MUSLU yapmış. Şair İsa Yar yeni çıkan kitabını “Hüzün ve Sağanak” konu etmiş söyleşisine.

Şair ve Çocuk konulu çıkan bu ilk sayıda Hasbi Metin “evrensellik Çocuklar ve edebiyat” konusunu işlemiş. Dergideki diğer yazılar sıra ile Osman Aytekin, Selim Tunçbilek, Sergül Vural, Alper Yüce imzalarını taşıyor.

Şairin Hatırasına bölümünde geçen yaz yitirdiğimiz şair Didem Madak yer almış, Her dem Taze Şiir bölümünde ise dergi Ahmet Haşim'den iki şiire yer vermiş.

Dergideki son yazı ise Şiir Vakti edebiyat ve şiir ortamı başlığını taşıyor. Yüz sayfalık ŞiirVakti dergisinin iletişim adresi bilgi@siirvaktidergisi.com Şiir Vakti daha ilk sayısında şiirin en güzel vakti olmaya aday bir dergi görüntüsünde. Abone olacaklar www.kitap-evi.com adresinden dergiye abone olabilirler. Şiir Vakti dergisine uzun ömür diliyoruz.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com