2012-08-14

Ay Vakti, 139

Ay Vakti dergisi Temmuz-Ağustos sayısında birçok dergi editörünün bir türlü cesaret edemediği ve görmezden geldiği yeni kalemlere imkân vererek bir derginin aynı zamanda bir okul olabileceğini gösteriyor.

Günler bir ırmak gibi akmaya devam ederken yeni sayısıyla yolculuğunu sürdüren dergimiz güzelliği şiar edinmiş bir gündemin kalbinden, değişmez olan bir hikmet penceresinden ve bir edep kalesinden dünyaya seslenmeye devam ediyor.

“Hüsn-ü niyet sahibi olmak mümin tavrıdır. Her eylem, her söz, her iddia, fiiliyata dönüşen her şeyin hesabı var. Rabbim bizi gereksiz amelden uzak tutsun.” Diyen Şeref Akbaba hocamız “Yeni imzalara imkân tanıyan atölye dergilerine de sahip çıkalım. Dergi kapağına bakarak, tanıdık kimse yok diye almamazlık etmeyelim diyerek edebiyatımızı yaşatacak önemli bir konuya parmak basmaktadır.

İstese tümüyle tanıdık isimlerden bir dergi çıkaracak imkânı olmasına rağmen yeni kalemlere yer vermek gerçekten çok önemlidir.

Bu noktada Ay Vakti dergisi Temmuz-Ağustos sayısında birçok dergi editörünün bir türlü cesaret edemediği ve görmezden geldiği yeni kalemlere imkân vererek bir derginin aynı zamanda bir okul olabileceğini gösteriyor.

Birçok derginin kendi içine kapanık ve bir iktidar kurgusu çerçevesinde kimseye fırsat vermeyen tavrından farklı olarak yeni kalemleri teşvik ederek değişimin ve yenilenmenin altını çiziyor. Birçok yazarın ilk yazısını yayınladığı dergimiz yollar açan ve yol arkadaşlarına sahip çıkan bir duruşla nelerin önemli olabileceğini bize gösteriyor.

Ay vakti yeni sayısında da edebiyatın her rengini bünyesinde barındıran bir dosya ile okuyucularına seslenmeye devam ediyor.

Derginin içeriği şu yazılardan oluşuyor;
Kitaplarla Baharı Yaşamak -II- / Recep GARİP /Deneme- Zamana Selam / A.Vahap AKBAŞ /Şiir-Özü Görmek / A.Vahap AKBAŞ /Şiir-Abdurrahim Karakoç’u Farklı Kılan / Muhsin İlyas SUBAŞI /Hatıra-Hüdhüd / Süheyla HANÖNÜ /İnceleme-Ölüleri Uyandırma Evi / Selma ÖZEŞER /Şiir-Gidelim Bu Şehirden / Adnan SAYIM /Şiir-Su / Mehmet AKSU /Deneme-Sahib-i Yetim / Bülent GÜNDOĞAN /Öykü-Ahmet Hamdi Tanpınar’a Mektup / Ömer HATUNOĞLU /Deneme- Şair ve Masal / Tülay GÜR YILMAZ /İnceleme-Bir Simitlik Hayat / Turhan YILDIRIM /Öykü-Uzun Yola Dair Birinci Söz / Erol ERDOĞAN-Yunus’un Şiirlerinde Yol Metaforu / Salih UÇAK-Bir Vakıf Kursam / Talip ÇUKURLU /Deneme-Kardelen Çiçeğinin Rüyası / Hasan TİYEK /Şiir-Özgeçmiş / Necip Fazıl AKKOÇ /Şiir-Adı Yok / Muhammet Yahya KARATAŞ-Gri Deniz / Murat ARSLAN /Öykü-Su ve Zaman / Ferhat DEMİR /Şiir-Kurban / Abdülbaki KÖMÜR /Şiir-Göçebe Hayat / Fahri AYHAN /Öykü-Çarpıldığım Hakikat / İsmail ÇOLAK /Şiir-Çiçeklerin Bilgisi / Mehmet SÜMER /Şiir-Hayat / Sedat YILMAZ /Şiir- Okuma Mezarlığı / Yahya İNCİK /Öykü-Aldanmak ve Unutmak / Semra SARAÇ /Öykü-- -Sündüs Döşeği / Mehmet BAŞ /Kitap-Abdurrahim Karakoç’un Mihriban’ı Metin Erksan’ın Sevmek Zamanı/ Abdullah Ömer YAVUZ /Sinema

Ay Vakti için her birimizin yapacağı çok şey var. Yürüyüşe devam. Hayırlı okumalar…

Rıfat Cantekin

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com