2012-08-28

'Bilge Adamlar' dergisinde Ali Şeriatı dosyası


Bilge Adamlar dergisi 30. sayısını Ali Şeriati Özel Sayısı olarak çıkardı.

Bilge Adamlar dergisinin 30. sayısı Ali Şeriati Özel Sayısı olarak çıktı. Sayıda konunun uzmanı onlarca isim bir araya geldi ve farklı açılardan Ali Şeriati’yi değerlendirdi.

Sayıda üç röportaj bulunmakta. Bu röportajlardan birisi Merhum Ali Şeriati’nin eşi Puran Şeriati ile gerçekleştirildi. Diğer bir röportaj, çok eskilerden beri Türkiye’de Şeriiti kitaplarını basan, sonraları telif hakkını da alarak kitapları külliyat şeklinde basmakta olan Fecr yayınevi müdürü Hüseyin Nazlıaydın ile gerçekleştirildi. Son röportaj ise İran’dan, Şeriati’yi çok yakından tanıyan bir isim: Haşim Ağaceri.

Ali Şeriati’nin kızı Susen Şeriati’nin yazısını da bulabileceğiniz sayıda, ayrıca yabancı kalemlerin değerlendirmeleri de yer almakta. Bu üç röportajın yanı sıra özel sayıda 30’u aşkın kalemin değerlendirmeleri de bulunmakta. Sayıda yazılarını bulabileceğiniz isimler şunlar: Atasoy Müftüoğlu, Ayşegül Sili, Susen Şeriati, Ümit Aktaş, Nathan Coombs, Bülent Şahin Erdeğer, Dilaver Demirağ, Charles Tripp, Adnan İnanç, Kürşat Atalar, Ertuğrul Cesur, David Zeidan, Mustafa Tekin, Mahsum Aytepe, Peren Birsaygılı, Ferhat Çiftçi, Ervand Abrahamyan, M. Garip Cesur, Asif Bahadur, Semra Türkmen Yılmaz, Yusuf Yavuzyılmaz, Abdulkerim Suruş, Yıldız Ramazanoğlu, Hasan Postacı, Bülent Sönmez, İsmail Süphandağı, Rufi Tiryaki, F. Gülbahar Mağat, S. Muhammed Mehdi Caferi, Hüseyin Hatemi, Hüsnü Yağmur, Bünyamin Doğruer, Müştehir Karakaya, Vahdettin İnce, Ömer Noyan, Uğur Cumaoğlu.

Türkiye’de Ali Şeraiti üzerine yapılmış en kapsamlı çalışma olan bu özel sayı 270 sayfa…

İrtibat:
www.bilgeadamlar.net

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com