2012-08-02

'EDEP' edebiyat dergisinin 30.sayısı çıktı

Ağustos 2012

Edep'in Ağustos sayısında Musa Deniz başta Arakan olmak üzere İslam coğrafyasındaki dökülen kandan hareketle "Hüzünlü Orucum" başlıklı yazısıyla yer alıyor. Mustafa Özçelik "Camiler ve Mescitler" başlıklı yazısıyla cami ve mescitlerin insan ve toplum hayatındaki yerini irdeliyor. Mehmet Yavuz Ay "Kudüs-ü Şerif Notları"nın ikinci bölümünde Mescid-i Aksa ve miraca değinirken izlenimlerini Özcan Ünlü, Kemal Sayar ve Mahmut Deviş'ten aldığı şiirlerle süslüyor.

Arif Ay "Gün Dökümleri"nde Atasoy Müftüoğlu'ndan Abdurrahim Karakoç'a Şiirimin Şehirleri'nden Srebrenica anısına gündeme ilişkin notlara yer veriyor. Hayrettin Durmuş "Rahmet İklimi, Azık Mevsimi" başlıklı yazısıyla Ramazan'ı karşılıyor.

Bu sayının öyküleri: Zeynep Sati Yalçın "Simli Karanfiller", Özden Apaydın "Aşk ve Ankara", Telman Bayramoğlu "Dans Eden Çeşme".

Derginin şairleri: Çağatay Telli, Rasim Demirtaş, Erdal Çakır, Hatice Akkanat, Ali Haydar Haksal, Mustafa Ökkeş Evren, Yasin Mortaş, Mehmet Aycı, Adem Turan, Şakir Kurtulmuş.

Ayrıca Edep'in bu sayısında Zeynep Okur'un "Altı Çizili Satırlar"ının yanı sıra Güldeste, Hatırat, Rivayet Ola ki bölümleri yer alıyor.

İrtibat:
edepdergisi@gmail.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com