2009-02-21

"Dergâh" dergisi


"Dergâh" aylık edebiyat, sanat, kültür dergisi. Sayı: 228

Dergâh dergisinin Şubat sayısı, İbrahim Gökburun’un “Heveslenip Çiçekler Yetiştirmesem” başlıklı şiiriyle açılıyor. Alper Gencer, Cihat Duman, Sedat Turan, Gürsel Bektaş, Ahmet Murat, Yavuz Yavuzer ve Selman Ertaş derginin diğer şairleri.

İnci Enginün ise Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Şehriyar” başlıklı bilinmeyen bir şiirini yayımlıyor.

Şiirleriyle olduğu kadar şiir eleştirileriyle de dikkat çeken Mehmet Şahinkoç, Süleyman Çobanoğlu’nun 1995 yılında yayınlanan Şiirler Çağla kitabını tekrar ele alıyor.

Bu geniş oylumlu yazı, aradan geçen bunca zamana rağmen, Çobanoğlu şiirinin eskimediğini de göstermiş oluyor.

Hikâye hanesini dolduran isimler Aslı Togay ve Mustafa Başpınar. Bir müddettir ürün yayımlamayan Togay, “Karla” başlıklı güzel bir hikâyeyle okuyucu karşısına çıkıyor.

“Şeftali Ağacı” ise Başpınar’ın Dergâh dergisinde yayınlanan ilk hikâyesi…
Hikâye üzerine yazdığı yazılarla öne çıkan Kâmil Yıldız, bu kez “Öyküde biçimin anlamı” konusuna değiniyor.

Hikâye üzerine yapılmış çalışmaların her geçen gün azaldığı günümüzde, bu yazıların önemi daha bir artıyor.

“Popüler roman” üzerine kitap hacminde yazılar yazan Alpay Doğan Yıldız, bu konuyla ilgili son yazısını da yayınlıyor. Muhtemelen, önümüzdeki günlerde bu yazılardan bir kitap çıkacak.

Prof. Dr. İsmail Kara, ‘derkenar’ sütunlarında, “Suyun Ötesinin Peşinde” başlığı altında, 5 Kasım 2008 tarihinde vefat eden Mehmet Ali Gökaçtı hakkındaki hatıralarını yazıyor.

‘Orta Sayfa Sohbeti’nin bu ayki konuğu Yakup Altıyaprak. İkinci Yeni hakkındaki yazılarını İkinci Yeni ve Türk Şiirinde Modernizm başlığı altında toplayan Altıyaprak ile Selçuk Küpçük konuşmuş.

“İkinci Yeni’yi tanımak, modern hayat içindeki insanı tanımaktır” başlıklı söyleşi, konuyla ilgilenenlere önemli bilgiler sunuyor.

İrtibat:
Binbirdirek Mah. Klodfarer Cad. No: 3/20 Altan İş Merkezi Sultanahmet - İstanbul
(212) 518 95 78

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com