28 Haziran 2012, Perşembe günü, şair ve yazar Nurettin Durman yıllarca yayımladığı 'Düş Çınarı' edebiyat dergisini anlatacak.
Şair ve yazar Nurettin Durman yıllarca yayımladığı “Düş Çınarı” edebiyat dergisini Cağaloğlu’nda edebiyatseverlere anlatacak. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ESKADER) düzenlediği “Bâbıâli Sohbetleri”ne katılacak olan Durman, hayatını, edebiyat ve sanat hayatını, bir edebiyat okulu olarak “Düş Çınarı” dergisiyle ilgi duygu ve düşüncelerini dile getirecek. Nurettin Durman, Düş Çınarı’nın çıkış hikâyesini ve yıllarca bu dergide şiir ve yazıları yayımlanan edebiyatçılar ile katkı sağlayan dostlarıyla ilgili hâtıralarını nakledecek. Sohbet toplantısı, Timaş Kitapkahve’de 28 Haziran Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak. Şair ve yazar Ali Hakkoymaz’ın yöneteceği toplantıya Nurettin Durman’ın yakın dostları da katılarak görüşlerini seslendirecekler. Sohbet toplantısı, Timaş Kitapkahve’nin hizmet verdiği Alayköşkü Caddesi, No: 5 Cağaloğlu adresinde gerçekleşecek.
Nurettin Durman kimdir?
Şair ve yazar Nurettin Durman, 1945’te Bingöl’ün Kür (Dikme) Köyü’nde doğdu. Bingöl Sarayiçi İlkokulundan 1957’de mezun oldu. Bingöl ve Elazığ’da sayacılık, tuğlacılık, terzilik, kahvecilik, berberlik yaptı. 1960 darbesinden sonra İstanbul’a yerleşti. 1968 yılından itibaren İstanbul Beylerbeyi’nde ikâmet ediyor. Nurettin Durman’ın ilk şiiri 1964 yılında Sanat Dünyası dergisinde yayınlandı. Şiirleri, şiir ve şiir kitapları üzerine incelemeleri, eleştirileri Sanat Dünyası, Yelpaze dergisi, Kadın Gazetesi, Bugün, Pos-Tel, Hisar, Eflatun, Yeni Devir kültür sayfası, Milli Gazete, Aylık Dergi, Bu Meydan, Kelime, Varide, Müslüman Genç, Yeryüzü, Haksöz, Harman, Seviye, Eylül, Aşiyan, Çerağ, Özülke, Endülüs, Kafdağı, Sandal, Aykırı, Palandöken, Lika, Mavera, Kayıtlar, Yedi İklim, Dergâh, Ay Vakti, Birnokta, E dergisi, Kaşgar, Kırklar, Ada, Türk Edebiyatı, Kökler, Mor Taka, Bizim Külliye, Derkenar, Sarmaşık, Esmer, Lamure, Aşkın E Hali, Arkadaşım, Ardıç, İtaki, Kırknar. Kuşluk Vakti, Kardelen ve Düşçınarı dergilerinde yayımlandı. Kardelen dergisi kurucuları arasında yer aldı. Düşçınarı dergisini çıkardı. Lamure dergisinin ilk dört sayısının editörlüğünü yaptı. 1994- 2008 Ocak ayına kadar Akit - Vakit gazetesi kültür sayfasında haftalık yazılar yazdı.
Eserleri: Şehrin Üzerindeki Bulutlar (1990), Haziran (1991), Savrulan (1993), Uzun Beyaz Bir Çığlık (1995), Hoşça Kal Hüzünbaz Çocuk (1998), Akşam Yedi Suları (seçme şiirler,2000), Filistin Şiirleri Antolojisi (2001), Red Şiirleri Antolojisi (2003), Güllerin Ardından (2004), Işık Oyunları (2005), Aşk Şiirleri Antolojisi (2006), Salıncakta Sallanan Rüzgâr - Çocuk Şiirleri Antolojisi (2007), Kayıp Zaman Atlası (2007), Seni Beklerken Cancağızım Ben Böyle (2008), Deneme: Uzun Günlerin Kısa Tarihi (1998), Basit Bir Şeymiş Gibi Sanki Yaşamak (2006), Hikâye: Mektebin Bacaları (2007); Hâtıra: Öksüz Çocuklar Galerisi (2007).
Bünyamin Yıldız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder