2012-07-16

'BİR NOKTA' edebiyat dergisi, Cahit Koytak özel sayısı

Temmuz 2012

Derginin sunuş yazısından: "Birnokta Dergisi, elinizdeki yüzyirmi altıncı sayısının tamamını, şiirimizin önemli isimlerinden Cahit Koytak’a ayırdı. Doğaçlama bir dosya oldu. Geldiği gibi, olabildiği kadar yapabildik. Resul Tamgüç ve Mahmut Feyzi’nin çabalarının sonucudur bu sayı. Onlara ve diğer katılıp yazan yazar ve şairlerimize teşekkür ediyoruz. Cahit Koytak şiiri çok daha geniş, yetkin ve oylumlu çalışmaları hak ediyor bizce. Türk şiirinin günümüzdeki bu gümrah sesinin evrensel niteliği, şiir için umut olma mevcudiyeti ve şair haysiyetini koruyucu duruşu, ülkemizin variyeti kaleminden önemli bir değerdir.






“Küresel oligarşi”=İblis+ırkçılık+anamalcılık+zorbalık+ahmaklık+eblehlik+tüketim maymunluğu+kara siyasa+kirli ve kanlı mülkiyet+vb. sayısız virüs: İnsanlık dardadır. Hiçbir şey yapamıyorsak bunca kötülüğe karşı; temiz kalmaya, ellerimizi kirletmemeye çalışmak da bir “şey”dir. Başka bir açı da: Zaman içerisinde nice dar zamanlar olmuştur ve eni konu “La havle…” Ve hatta “Gelecek bir mübarek vakte hazır olunuz.”

Birnokta Dergisi, Cahit Koytak özel sayısında yazıları ve şiirleri ile yer alan isimler:
Mahmut Feyzi, Resul Tamgüç, Mehmet Kurtoğlu, Emrah Tahiroğlu, Metin Önal Mengüşoğlu, Cahit Koytak, M. Burak Sezer, Nurettin Durman, Süreyya Berfe, Mustafa Celep, Murat Soyak, Cevat Akkanat, Mehmet Aycı, Abdurrahman Adıyan, Zeki Bulduk, M. Çağan Azizoğlu, Mürsel Sönmez


Dergi için irtibat:
Birnokta Dergisi bütün NT mağazalarında
0216 552 82 87
istanbulbirnokta@hotmail.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com