2009-02-20

"Yeni Dünya" Filistin


"Yeni Dünya" dergisi “Ümmetin Ortak İmtihanı Filistin” dosyasıyla okuyucusunu uyanıklığa çağırıyor.

Yayın Yönetmenliğini Mahmut Bıyıklı’nın yaptığı uzun soluklu bir yürüyüşü olan ender yayınlardan ve birisi olan Yeni Dünya Dergisi Şubat sayısını, İsrail’in Gazze’ye yönelik gayrı hukuki, gayrı insani, gayrı ahlaki harekâtının gölgeli günleri içinde kanayan yaramız Filistin davasına ayırmış. Dergi, sağlam imzalı yazılarla açık yüreklilik ve gür bir sesle bizi bugünü ve yarını “müslümanca” değerlendirmeye çağırarak ortak vicdan ve irfanımıza sesleniyor. Derginin kapağını çevirdiğimizde şu anlamlı vurgu ile karşılaşıyoruz: “Bizler, Filistinli kardeşlerimizin Hz. Hüseyn Efendimizin manevi himayesi altında birer direniş eri kılınmakla şereflendirildiklerine ve onların yüksek himmet ve feragatleri sayesinde bu aziz ümmet üzerindeki bir çok bela ve musibetin kaldırılacağına dair kat’i bir inanç besliyoruz. Dileğimiz, yüreğimiz ve beynimizle bir ekip halinde verdiğimiz mücadelenin Yüce Rabbimiz katında fiili bir dua olarak kabul görmesidir.” Rasim Özdenören, Vehbi Vakkasoğlu, Halil İbrahim Kutluay, Ali Haydar Aksal, Murat Yılmaz, Turan Kışlakçı, Hüseyin Selamcı, İbrahim Şimşek, Hüsnü Mahli.. gibi önemli isimler, konuyu bir çok boyutu ile ele alarak zihin açıcı bilgi ve yönlendirmelerde bulunmuş. Ayrıca Dergi’de geçen ay ilki yayınlanan birbirinden güzel ilahi kasetleriyle tanıdığımız ilahiyatçı eğitimci-yazar Prof.Dr. Mehmet Emin Ay’n imzasını taşıyan “Mali Krizin Reçetesi Kur’an’da” başlıklı yazı dizisi, gündem ve günceli birlikte kucaklaması ve Müslüman aklını uyanıklığa sevketmesi açısından önemli.

Dergideki ikinci önemli dosya ise 12 Şubat 1984’te / Medine-i münevvere’de ahırete intikal etmiş etmiş Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretlerinin mübarek hayat kesitlerine dair tesbit ve hatıralardan oluşuyor. Muhammed Hamidullah’ın kendisi hakkında “Hz.Muhammed’in tek başına bir ümmetini gördüm” dediği Sami Ramazanoğlu Hazretleri, zamanının irşad kutbu olarak biliniyor. “Ölü kalpler dirilmesi, insanlığı kana boyayan nefsi sıcak ve soğuk savaşların son bulması” için bu büyük Allah dostunun hatıraları ufuk genişletici notlar ile dolu… Müslümanların yeniden birlik olabilmeleri için genç neslin bu öncü isimleri mutlaka tanıması gerekiyor.

Yeni Dünya Dergisi 15 yılı aşkın bir zamandır gündemini hiç değiştirmeden esas duruşunu devam ettiriyor ve haktan yana tavrını bir kez daha okuyucuna gösteriyor. Bilhassa gazeteci-yazar Hüsnü Mahli ile gerçekleştirilmiş söyleşinin mutlaka okunması ve üzerinde düşünülmesi gereğine yeniden işaret ediyor yeni hamleleriyle adından çok söz ettireceğe benzeyen dergiye yayın hayatında başarılar diliyoruz.

Salih Eren


İrtibat:
Kariye Mah. Uçbeyi Sok. No:7/2
Edirnekapı / İSTANBUL
(212)635 83 95
(533)668 01 77
editor@yenidunyadergisi.com
www.yenidunyadergisi.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com