2009-02-26

"Yedi Kıta" dergisi


SULTAN II. ABDÜLHAMİT HAN VE FİLİSTİN

Kısa sürede büyük ilgi toplayan aylık tarih, ilim ve kültür dergisi YEDİKITA, Şubat sayısında yine tarihteki gizemli yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. “Sultan İkinci Abdülhamid Han ve Filistin” başlığıyla farklı ve özel bir dosyayı kapağına taşıyan YEDİKITA DERGİSİ, Günümüzde moda haline gelmiş II. Abdülhamid Han düşmanlığı hakkındaki dosyayı ve yıllardan beri sadece ismini dahi duyduğumuzda içimizi kanatan Filistin gerçeğinin hiç değinilmemiş tarihi bir yönünü; Sultan Abdülhamidin Filistin topraklarının satışını yasaklamasıyla ilgili günümüze de ışık tutan bir mevzuyu arşiv vesikaları kullanarak kıymetli okurlarıyla paylaşıyor.

Sultan II. Abdülhamit Han’ın kendi devrinde yaptığı onlarca çalışmadan bir başkası olan Doğu ve Güneydoğu bölgesinde petrol araştırmaları ve de Osmanlı Sultanı adına Uzakdoğu da okunan hutbe konulu makalelerimiz de Yedikıta Dergimizin 6.sayısının konuları içerisinde yerini alıyor. II.Abdülhamit Han deyince unutulmaz hatıralarından olan muhtıralarından bir tanesini de dergimizin bu sayısında siz değerli okurlarımızla paylaşmak istedik.Emekli bir paşasının bazı ithamlarına maruz kalan ve cevaben yazdığı bu muhtıra zamanın siyasi yapısını da bizlere apaçık sunma imkanı sağlıyor.

YEDİKITA DERGİSİ, bu sayısında ek olarak da, II. Abdülhamit Han in Petrol Araştırmaları ile ilgili Haritası nı sizlere sunuyor.

Dopdolu muhtevası ve ilmî bakış açısıyla ele almış olduğu birbirinden ilginç konularla yine okuyucularına tarihin sayfalarında muhteşem bir yolculuk vadeden YEDİKITA DERGİSİ; Osmanlı’nın 19.asırda yetiştirmiş olduğu devlet ve ilim adamlarımızın en mühimlerinden olan Ahmet Cevdet Paşa nın hayatı, Osman Gazinin rüyası, Müslüman Kâşif İbnü’n Nefis, Kuran-ı Kerimi tahrif çabaları dosyalarının yanı sıra Bir Makam, Bir Ziyaret köşesinde ise Hz. Yuşa a.s nin kabri, hayatı üzerine olan yazı ile sizlere büyük bir hazinenin kapısını aralıyor…

YEDİKITA DERGİSİ, tüm bayilerde ve seçkin kitabevlerinde…

İrtibat:
Mustafa ÖZKAN
0212 657 88 00 – 192
tanitim@yedikita.com.tr

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yedi kıta dergisini çok beğeniyorum

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com