2009-02-07

"Temrin" Kaşgarlı Mahmud Özel Sayısı

Şubat 2009, Sayı:10

Aylık düşünce ve edebiyat dergisi Temrin, 10. sayısıyla okurun karşısına çıktı. Aralık ayında Yahya Kemal özel sayısı yapan dergi, iki ay aradan sonra Kaşgarlı Mahmud özel sayısı hazırladı. Henüz yayın hayatında bir yılı doldurmamış olmasına rağmen, mizanpajı ve yazı kalitesi ile edebiyat dünyasının dikkatini çeken dergi, bir yandan da genç kalemler için her hafta edebiyat seminerleri düzenliyor.

Yazarlık okulları ile alt yapısını hazırlayan dergi, her hafta düzenlediği edebiyat seminerleriyle ilgi odağı haline gelmeyi başardı. Herkese açık olan bu seminerlerin yeri ve iletişim bilgileri derginin www.temrindergisi.com adresinde yer alıyor.

Yahya Kemal özel sayısıyla takdir ve ilgi gören dergi, Kaşgarlı Mahmud özel sayısı ile bu takdiri daha da pekiştirdi. Sahasının uzmanlarına yazdırılan yazılar, büyük Türk dilbilimcisi Kaşgarlı Mahmud’un değerini açıkça ortaya koyuyor.

Temrin’i diğer dergilerden farklı kılan temel özelliklerden biri de “editörden” yazısı… İlk sayısından beri diğer dergiler gibi sadece dergi içeriği hakkında bilgi vermek yerine sanat, edebiyat ve estetik adına aforizma niteliğindeki cümlelerle okuru her ay yeniden düşünmeye sevk ediyor. Bu özellik, derginin alt yapısının yazarlık okuluna dayanmasından kaynaklanıyor. Yazı, edebiyat ve estetik adına yola çıkmak isteyenler için en temel konulara dikkat çeken “editörden” yazısı, yazar ve okur adına kalitede buluşma anlamına geliyor.

Derginin şubat sayısındaki “editörden” yazısında, yazıların uzmanlarına yazdırıldığı ama unvanlarının yazılmadığı ifade ediliyor. Bunun iradi/bilinçli bir tercih olduğu söylenen yazının girişinde de edebiyatın özgür olması gerektiğinin altı çiziliyor.

Her ay “kitaplık” sayfasında tanıtılan kitaplar da okuru edebiyatın içine çekmek için titizlikle seçiliyor. Edebiyat haberlerinin yer aldığı “devran” sayfası ise derginin en dikkat çeken yerlerinden biri… Birbirinden değerli Kaşgarlı Mahmut yazıları ile okurun karşısına çıkan dergi, yazı kadrosunun ve yayın kurulunun sürekli büyüdüğünün haberini veriyor.



İrtibat:
www.temrindergisi.com
temrindergisi@gmail.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com