“Ne çok acı var “ diye haykırırken Zarifoğlu, cümlenin evrenselliği kalkıp oturuyor tam da şimdi zamanın ortasına…
Bir tarafta Gazze yardım konvoyu beklerken, Mısır Kıptileri geçit vermiyor, zalimin çirkin hesabı bitmiyor. Bir tarafta Haiti de insanlar açlık ve yoksulluktan kıvranıyor ve yardım bekliyor. Diğer tarafta, yeryüzünün her bir köşesi yeni acılara gebe, ve yaşam akıp gidiyor… Bırakın tembelliği! Diyor Ay Vakti ; uyumak için önümüzde sonsuzluk var.
Ay Vakti’nin bu sayısında bol bol denemelerle demlenecek ve kendinizi bulacaksınız . Yaşamak, düşünmek, çok bilinmeyenli bir denklemi çözmek gibidir diyen Necmettin Evci; Düşünür adam , düşünen adam isimli yazısı ile bizlerle.
Ahmet Durmuş da Tomurcuk’la benzer bir konuya değiniyor; ben hep düşündüm, düşe kalka düşündüm. Yorula yorula... Susuz, havasız ve fakat ateşli, toprağı düşündüm…
Derginin diğer denemeleri; Düşünce Ucuzculuğu ile Üzeyir Süğümlü, Estetiğin Ontolojik Boyutu ve Duygusal Estetiğin Betimi Üzerine; Adem Marancı, Konu ‘Söz’den Açılırken... Mehmet Gedizli, Zaman zaman İçinde Berrin Sönmez, Şair de Bir İnsandır, Ama... Afşin Selim, Kitap, Kadın ve Şehir Adem Yıldız.
Ve masalsı gerçek devam ediyor… geçtiğimiz sayıdaki “ceza”ve bu sayıda devamı olan “cezanın başlangıcı” ile Naz Ferniba “hayatın içinde yönü nereye bilmeyen sade iki yolcuyu” anlatmaya devam ediyor. “Eylülün Kırılgan sabah güneşi, dut yaprakları arasından ara sokakların tozlu yollarına düşerken…” birde bakmışsınız ki daha ilk satırlarda öykünün içine girivermişsiniz. Gülmek İçin’de anlatıyor Muhammet Erdevir öyküsünü. Dolmuş ile Cenk Abadan, Ihlamur ile İlhan Mete Koç okunmayı bekliyor.
Bu sayıda Şeref Akbaba Bakü’den sesleniyor; Bakü’de baki kalan hoş bir sada. "Şiir ve Kardeşlik" inceleme başlığı altında; Rusya’da Bir Rind ü Zâhid: Babalar ve Oğullar, Mustafa Uğurlu ve Niyazi Mısri’nin “Gerek” Redifli Gazeli Üzerine Tasavvufi Bir Şerh, Salih Uçak.
Sinema kategorisinde; Türk Sinemasının Otantik Kadrajı, Abdullah Ömer Yavuz.
Bu ay kitapların kapağını Ömer Özden bizim için aralamış; Ay Düşleri.
Bu sayının şairleri; Semazen / Kitap A. Vahap Akbaş, Her Şey Yâr Değil mi Sevince Selami Şimşek, Belli Belirsiz Mehmet Baş.Ve yine tabi ki; Saklı Mektuplar.
Yasemin Başpınar
www.ayvakti.net
ayvakti@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder