2012-09-06

'Yağmur' dergisi 62.sayısında

Eylül-Ekim 2012

 Sıcak bir yazın, Ramazan'ın ve bayram sevincinin ardından sonbaharın kendine has havasına girmiş bulunuyoruz. Bu mevsimde biz de dergimizin yeni sayısıyla karşınızdayız. Bu aylar Yağmur için sadece yeni sayının heyecanı değil, aynı zamanda İslâmî Türk Edebiyatı Sempozyumu'nun ikincisinin telaşı demek. Ekim ayının ilk günlerinde ikincisi gerçekleşecek sempozyumda, tebliğler bu kez bir tema üzerinden kabul edildi: Edebiyatımızda Cenâb-ı Allah. Bir toplumun hayatıyla birlikte duygularına ve düşüncelerine sinen İslâm'ın, edebî mahsullere nasıl yansıdığını görmek için bir fırsat olarak görüyoruz bu sempozyumu. Zat-ı Bâri'nin edebiyatımızdaki yansımalarını anlatan, ilim heyeti tarafından seçilsin ya da seçilmesin, tüm tebliğler maksadı itibariyle bile çok kıymetli. Bu yüzden Yağmur olarak sempozyuma katkıda bulunan bütün araştırmacılara teşekkür ederiz.

Dergimizin başyazısı zorlaşan günlerimize, artan dertlerimize derman olacak bir reçete sunuyor. Gelin Bir Kere Daha Kendimiz Olalım başlığını taşıyan yazı; bugünlerde çokça ihtiyacımız olan 'bir'lik çağrısını dillendiriyor. Başyazımızı Nurullah Çetin'in Yeni Türk Şiirinde Hz. Muhammed Algısı adlı yazısı takip ediyor. Bu makaleden sonra okurları Osman Alagöz'ün Tespih Kapmaca adlı hikâyesi bekliyor. Dergimizin bir diğer makalesi Betül Coşkun'a ait. Coşkun, makalesinde Azeri yazar Anar Rızayev'in Sıraselviler'de Bir Otel Odası adlı kitabını tahlil ediyor. Bekir Biçer, Zekeriya Kantaş, Sevgül Yılmaz bu sayının hikâyecileri. Kadir Erdal'dan okuyacağınız Arafat'ta İrfan Bayramı, kutsal toprakların havasını teneffüs etmemizin vesilesi oluyor. Eylül-Ekim sayımızın şairleri ise Yaşar Beçene, Hüseyin Kaya, Bülent Gündoğan, Mustafa Sarı ve Hüseyin Yahya Birinci.

Dergi olarak aldığımız karar doğrultusunda bundan böyle uzun makalelerin bir kısmını dergimizde, tamamını www.yagmurdergisi.com.tr adresinde yayımlayacağız. Böylece makalelere konu olan mühim meseleler yer darlığı sorununa takılmadan okurlara ilk elden ulaşabilecek. Yayın mutfağından vereceğimiz bir güzel haber daha var size: Eşik. Artık dergimizin son bölümünde yeni çıkan kitapların, kültür haberlerinin ve "Kalem Erbabı"nın yazı değerlendirmelerinin yer alacağı sayfalara rastlayacaksınız. Kalem Erbabı'nın kim olduğuna gelince, o da sır olarak kalsın bizde

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com