"İnne lillahi ve inne ileyhi raciun. O sözünde durdu, darısı bize inşallah." Bahattin Yıldız, Ay Vakti Düşünce-Kültür-Edebiyat Dergisi'nin 97. sayısında yayımlanan Müseferet isimli yazısına böyle son vermişti. Bizler de ömrünü bir şiar, şuur, şiir olarak idame ettirmiş bu ismi rahmetle yâd ediyoruz.
Ay Vakti Dergisi Haziran 2010 sayısında kalemiyle öne çıkan önemli isimlerden derlediği yazılarla, çok yakın bir tarihte aramızdan ayrılan Bahattin Yıldız'ın fikir, gaye ve eylemlerine ithafen özel sayı niteliğinde bir dosya hazırladı. Prof. Dr. Mustafa Ağırman "Kunduz Dağlarında Bahattin Yıldız", Şeref Akbaba "Dağlara", Fatih Pala "Şehid", Taner Taştekin "Mücahit", Musa Kırca "Bahattin Yıldız" isimli şiir ve yazıları ile dergiye katkıda bulunmuş. Ayrıca, Bahattin Yıldız'ın daha önce Ay Vakti'nde yayımlanmış yazılarından "Cihaddan Sonra" isimli hikâyeye, bu sayıda tekrar yer verildi. Yıldız'ın dergide, daha önce "Müseferet" ve "Muhtaç Ağlatır" isimli iki gezi yazısı yayımlanmıştı.
Necmeddin Evci ,"Düşünce ve Benlik", Üzeyir Süğümlü, "Bakış Açısı ve Kimlik", Gürsel Çopur, "Bir Bahar Merceğinden", Zehra Betül Bulut, "Anahtar", Mustafa İbakorkmaz, "Sevgiyi Öğrenmek" adlı denemeleriyle bu sayıda karşımıza çıkan isimler. Ayrıca Muhsin İlyas Subaşı'nın "Bir Gölgenin Karanlığından Kurtulmak mı?" isimli deneme yazısı ile de edebiyatımız ve tarihimiz zihin süzgecinden geçirilip eleştiriye tabi tutuluyor. Selami Şimşek, Yavuz Ertürk, A. Vahap Akbaş ve Salih Temiztürk ise bu sayıda şiirleri bulunan diğer isimler. Naz Ferniba, Deniz Dengiz Şimşek ve Bülent Gündoğan hikâyeleriyle öne çıkıyor. Abdullah Ömer Yavuz "Hollywood'da Muhalif Bir Yönetmen: Brian De Palma" isimli sinema yazısıyla genelde Amerikan-Hollywood sineması, özelde Brian De Palma ve filmleri hakkında açıklayıcı bilgi veriyor.
İnceleme ve araştırmaya önem veren Ay Vakti Düşünce-Kültür-Edebiyat Dergisi bu sayıda Mustafa Miyasoğlu'nun "Necip Fazıl Kısakürek" isimli inceleme yazısıyla büyük şairimizi okuyucuya sunuyor. Nargiza Dosbayeva "Aslına En Yakın Yoldan" diyerek Türkçe, Özbekçe, Rusça yazılmış edebi eserler ile çeviri metinler üzerinde duruyor. Ahmet Sıvacı ise "Gogol'un "Kaput"u Sihirli Miydi?" adlı yazısıyla Rus edebiyatına ışık tutarak üç büyük Rus yazar Gogol, Dostoyevski ve Puşkin'i eser, üslup bakımından karşılaştırmaya tabi tutarak yazarlar hakkında bilgi aktarıyor. Uğur Mantu "Sözün Değerinin Muhafazası İçin: Metin Tenkidi" isimli yazısıyla Prof. Dr. Salahattin Polat'ın Metin Tenkidi adlı kitabını incelemeye alıyor. Ve son sözü her zamanki gibi Şiraze'nin Saklı Mektuplar'ına bırakan Ay Vakti Düşünce-Kültür-Edebiyat Dergisi, Haziran sayısı ve zengin içeriği ile yenilenmiş olarak okuyucu karşısına çıkıyor.
İrtibat:
www.ayvakti.net
ayvakti@gmail.com
(216) 341 11 66
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder