2009-01-08

"Temrin" düşünce ve edebiyat dergisi


"Temrin" düşünce ve edebiyat dergisi, Sayı:9, Ocak 2009

Aylık edebiyat dergisi Temrin, yeni yıla dokuzuncu sayısıyla girdi. Her sayısıyla daha tanınır, daha aranır, daha takdir edilir bir dergi durumuna gelen Temrin, sekizinci sayısını “Yahya Kemal Özel Sayısı” yapmıştı. Yedinci sayısında Tataristan’ın milli şairi Abdullah Tokay’ın Türkçe şiirlerine dikkat çeken derginin açtığı bu dosya Tataristan’da geniş yankı buldu. Tataristan Yazarlar Birliği tarafından dergiye teşekkür mektubu gönderildi ve dergi Tataristan basınında sürmanşetten verildi. Haberin detayı derginin ocak sayısında yer aldı.

Dergiye sahip çıkan, yazı gönderen veya ilgi duyan insanların sayısının her geçen gün arttığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Dergi, dağıtım şirketlerinin dışında, ülke genelinde örgütlenmeye ve bayi sistemi kurmaya başladı. Derginin ‘bayi listesi’nde yer alan ‘Van, Maraş, İslâhiye, Sivas’ gibi bayiler bunlardan bazılarıdır. Derginin sadece Van’daki satışı iki ay içinde ‘iki’den ‘on’a çıkmış durumda… Bu sayı birçok yerde katlanarak artıyor. Dergi geçen sayıdan itibaren edebi türlere göre ‘hakem heyeti’ kurdu. Bu heyet, uzmanlık alanına göre, kendisine gelen yazıları inceliyor ve üç kategoriye ayırıyor: ‘Yayımlanabilir olanlar, düzeltilerek yayımlanabilir olanlar ve yayımlanacak durumda olmayanlar.’ Böylece yazıları daha detaylı inceleme imkânı oluyor.”

Temrin dergisinin Ocak sayısında şu isimler yer alıyor: “Yusuf Özkan Özburun, Şeref Yılmaz, Uğur Uzunok, Kemalettin Örs, Kamil Çağlar Aksu, Leyla N. Karaca, Hatice Uzun, Şeniz Bayır, Hatice Eğilmez Kaya, Selma Ayerdem, Fatih Kutlu, İmdat Akkoyun, Güzin Akyüz, Reyhane Gümüş, Rabia Avcı, Tuba Genç Fidanlı”

Temrin dergisi, ocak sayısında birbirinden değerli şiir, deneme, öykü ve biyografi yazılarıyla okuru selamlıyor.

İrtibat:
temrindergisi@gmail.com
Elit Özel Dersanesi Halit Ağa cad. No: 22 Kadıköy/İstanbul
Tel: (0216) 550 81 51

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com