2009-01-18

"Kur'anî Hayat" dergisi


Kuranî Hayat 4: Kuran Rabbani Terbiyenin Müfredatı


4. sayısına Mustafa İslamoğlu’nun ‘Kur’an: Rabbani Terbiyenin Müfredatı’ konulu başyazıyla giriş yapan dergi, Adnan İnanç’ın ‘Hz.Peygamber’den Bugüne Eğitim Faaliyetleri’ başlıklı kapsamlı yazıyla devam ediyor. İslamoğlu, ‘modern eğitimin yanlışlarını ve yeni bir modelin ilkelerini’ ortaya koyan çalışmasını üzerinde durarak okumanızı tavsiye ediyoruz.

Dergide ikisi de hocaların hocası olan Hayrettin Karaman ve Salih Tuğ hocalarla yapılan iki söyleşi yer alıyor. Ömrünü ilme ve eğitime adamış bu iki âlimin sorulara verdiği cevapları ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

Kur’ani Hayat’ta iki de iktibas yer alıyor. Fethullah Gülen hocanın 1984’te yayımlanan ve nesillerin maariften ne beklediklerini anlatan özlü yazısıyla, Hıfzırrahman Raşit Öymen’in 1963’te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’nde basılmış olan ve İslamiyette eğitim ve öğretim hareketlerini inceleyen uzunca yazısını dikkatlerinize sunuyoruz.

Abdulcelil Candan’ın eğitimde rabbânîliği önceleyen incelemesinin ardından Ekrem Demir eğitimin önemini ve ülkemizde Kur’an eğitiminin yakın tarihini inceliyor. Kur’an’ın kavramları üzerine yapmış olduğu değerli çalışmalarıyla tanıdığınız Hüseyin Kerim Ece, Kur’ani eğitimde müjde ve uyarı metotlarının ehemmiyetini anlatıyor.

Zehra Çomaklı Türkmen çocuk eğitiminde yaşanan zaafları ve vahye uygun çözüm arayı¬şını, Abdulhamid Kahraman ise Kur’an’da insanın terbiye sürecini bizlerle paylaşıyor.

Fatih Okumuş’un şiirle de desteklenen ‘Ümidim Ümmîlikte’ yazısıyla Mehmet Birsin’in kaybolan anlamı ve yaygınlaşan sahte dindarlığı konu alan yazıları mutlaka okumanız gereken iki özgün deneme.

Kur’an’ın model şahsiyetleri olarak peygamberlerin bize neleri öğrettiğini anlatan Muhammed Emin Yıldırım’ın, bir hayat kılavuzu olarak Kur’an’ın ehemmiyetini anlatan

Murat Sülün’ün ve Tıbb-ı Nebevi konusunda yanlış bildiklerimizi ortaya koyan İdris Şahin’in yazıları, okuyuculara yeni ufuklar açabilecek çalışmaları dikkat çekici.

Aziz Kur’an’ın Hucurat Sûresi’nde verdiği mesajları Bünyamin Doğruer’in şiirinden okuyup en temel haklarımızdan ve görevlerimizden olan hakikat arayıcılığını konu alan çizgiyi Mevlana İdris’in çalışmasından izleyebilirsiniz.

Kur’ani Hayat Dergisi’nin son kısmında Kur’an Haberleri, Kur’an Kitaplığı ve Okuyucu Mektupları bölümleri bulunuyor. Dergi eğitim konulu 4. sayısını okuduktan sonra kanaatlerinizi paylaşmanızı bekliyor. Çünkü bu yolculuğu ancak okuyucularıyla birlikte ve okuyucularının aktif katkılarıyla yürütebileceğine inanıyor.

Kur’an’la terbiye olup Kur’an’la terbiye edenlerden olmak niyazıyla…

Not:‘Hayatın inşası için’ iki aylık periyotla yolculuğuna başlayan Kur’ani Hayat Dergisi Ocak ayı sonuna kadar abone olanların gelirlerini Gazze’ye gönderiyor.

İrtibat:
0212 531 30 30
www.kuranihayat.net

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com