2009-01-26

Sakarya’dan Haber Var !


Sakarya’da kültür – sanat -edebiyat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Matbuat alanında iyi adamların öncülüğünde bir çıkış yaşayan dergilerin varlığı, Sakarya’ya esaslı bir zenginlik katıyor,bu gerçek.

Rüstem Budak’ın büyük bir özveriyle sorumluluğunu yüklendiği , önemli ve derinlikli yazıların yer aldığı bir dergiden bahsetmek istiyorum.

Eğitim –Düşünce-Kültür- ve Sanat dergisi DEĞİRMEN , çıkan her sayısıyla bir önceki sayıyı aşan, eğitim yazılarından felsefi yazılara, şiirden hikâyeye , denemeden makaleye zengin zihinsel tasavvuruyla arzı endam ediyor.

Biz Değirmen dergisinin son 4 sayısına tanık olduk. Bu tanıklıkta bir zihin ışıması yaşadık.

Değirmen her sayısına bir dosya konusu belirleyerek felsefe dünyamıza dişe dokunur katkılarda bulunuyor.

Değirmen 16. sayısını POSTMODERNİZM dosya ismiyle çıkardı. Önceki sayının konusu TEKNOLOJİ VE İNSAN dı. İlgilenenler için MANİPİLASYON ve KİMLİK sayılarının da olduğunu hatırlatalım.

Şunu hemen belirmek gerekir ki bu gün DEĞİRMEN dergisi günümüzde yayınlanan –felsefi tarafıyla ele alırsak- felsefe/düşünce dergilerinden daha kaliteli ve nitelikli bir dergi olarak yer alıyor yayın dünyasında.

Yazarın problemi ele alış biçimi,meseleye vukufiyeti, yazıların derinlikli bir dile sahip oluşu, tematik açıdan bize has bir damarı yoklayışı, takındığı eleştirel tavır ve taşıdığı özentisiz duruş , Değirmen’i düzeyli ve seviyeli dergilerden görmemize sebep oluyor.

İsmet Özel’den mülhem, düşünce olarak öğütülmeyi göze alan herkes Değirmen dergisinin kapısına gelmek zorunda.

Bir tasavvur sahibi olmak isteyenlere Değirmen’in kapısı sonuna kadar açık.

Tabi bu kadarla bitmiyor; Değirmen dergisi 2009 yılında abone olanlara , Dr. H.Mustafa AÇIKÖZ’ün FELSEFİ SADALAR 1 –Muhtelif Konulara Dair Felsefi Yazılar- adlı eserini de hediye ediyor.

Mustafa Celep

"Değirmene" ulaşmak isteyenler aşağıdaki adreslerden ulaşabilirler:
rustem_budak@hotmail.com
degirmendergi@gmail.com
www.degirmendergi.com
05056470325

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com