2009-01-24

Avantgardé Çıktı !


Avantgardé edebiyat dergisinin ikinci sayısı çıktı.

Sakarya’da yayına hazırlanan tek edebiyat dergisi olan avantgardé, ikinci sayısıyla okurların beğenisine sunuldu. Emin adımlarla ilerleyen genç ekibin çalışması farklı tasarımı ve zengin içeriğiyle kitapevlerinde ve seçkin mekânlarda yerini aldı. Dizer yaptığı açıklamada “Bu iş ruh ve ekip işidir.” diye konuştu

Ruh ve ekip işidir

Sakarya’da yayına hazırlanan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerine ulaşan ‘avantgardé edebiyat dergisi’ ikinci sayısıyla okurlarına yeniden merhaba dedi. Üç ayda bir yayınlanan edebiyat dergisinin bu sayısı Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsıyor. Derginin editörlüğünü üstlenen Adnan Dizer, şehirde bu tür çabaların destek ve ilgi bulmasından dolayı memnuniyetini dile getirdikten sonra “Sakaryalı genç bir ekip olarak uzun bir zaman zarfında verdiğimiz gayretlerin sonucunda dergimizin ikinci sayısını okurlarımıza sunduk. Birinci sayımıza kıyasla inanıyorum ki çok daha ilerideyiz. Bu iş kesinlikle ruh ve ekip işidir. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Tanıdık isimler

Derginin bu sayısında Sakaryalıların yakından tanıdığı Zeynep Arkan ve Ercan Yılmaz şiirleriyle yer alırken bir dönem Sakarya milletvekilliği yapmış olan Süleyman Gündüz, İbrahim Özkahya, Yasin Şafak ve Servet Kızılay da yazılarıyla dergiye katkıda bulunuyorlar. Bu isimlerin yanı sıra yazılarıyla; Arzu Yıldırım, Adnan Dizer, Sümeyra Böcekçioğlu, Safa Polat, Ulaş Baltacı, Zahit Böcek okurlara hitap ederken, Ömer Aybars şiiriyle, Ali Görkem Userin de çevirisiyle şiir severlere ikramda bulunuyor. Ayrıca avantgardé edebiyat dergisi ekibi de çeviri ve portre çalışmasıyla dergiyi zenginleştiriyor. Ve avantgardé edebiyatımızın büyük şairi Turgut Uyar’ın ‘Göğe bakma durağı’ şiiriyle üç ay sonrasına kadar okurlarına veda ediyor.

Kitapevleri ve seçkin mekânlarda Farklı tasarımı ile de dikkat çeken ‘avantgardé edebiyat dergisi’ şehrimizin seçkin kitapevlerinde ve mekânlarında yerini aldı. Kayıp Ruhlar Kıraathanesi, İthaki Cafe, Xir Sahaf ve Değişim Kitabevi dergiyi temin edebileceğiniz noktalardan bazıları. Bunun yanı sıra internet üzerinden www.avantedebiyat.net adresinden ayrıntılı bilgi almak ve iletişim kurmak mümkün.

Murad Şen

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com