Tekirdağ İmam Hatip Ortaokulu açılmasının ikinci yılında “Elif Çocuk ve Edebiyat Dergisi” adıyla çıkardığı çocuk ve edebiyat dergisinin üçüncü sayısını yayımladı. Dönemlik okul dergisi olarak çıkan dergi, Tekirdağ İmam Hatip Ortaokulunun eğitim adına vakit kaybetmek istemediğinin bir göstergesi.
Dergiye motto olarak Hud Suresinin 112. ayet-i kerimesinde bildirilen “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” ayeti seçilmiş. Elif Çocuk ve Edebiyat Dergisi, ‘Elif’ harfinin remzettiği anlam olarak “doğruluk” vurgusu ile tasarlanmış bir logoyla çıkıyor okurunun karşısına.
Gökhan Serter’in editörlüğünde çıkarılan dergi; ilk sayısında; “Ve ‘elif’ diyoruz. Tıpkı alfabeye başlarken dediğimiz gibi. Mushafı açınca ilk rastladığımız harf ile başlıyoruz. Hamd ederken dilimize sürdüğümüz ilk harf ile…” cümleleriyle açmıştı kapağını. “İmam Hatip Ortaokulları yeni bir başlangıçla 2012’de eğitim-öğretim alanında koşturmaya başladı yeniden. Bizler de Tekirdağ İmam Hatip Ortaokulu olarak bu koşturmanın bir meyvesi olsun istedik. Öğrencilerimizin çocuk yaşlarını bahane edip yapamazsınız, edemezsiniz diyerek onların kalplerindekini saklasınlar istemedik. Çocuklar şimdi bu çağlarında kalplerinin saflığıyla konuşacak olursa her geçen gün kirlenen dünyamıza bir renk, ışık gelir diye inanıyoruz. Ümidimiz odur; yazan-çizen elleri, düşünen zihinleri, duyan kalpleri pas tutmaz, kirlenmez ‘elif’ deyince” düşüncesiyle çıkarılan dergi, özellikle çocuk yazar ve şairlerin saklı yetenekler olarak onlara alan açılması gerektiğini anlatıyor.
Yeni sayıda; Elif’in öğrenme eylemini çağrıştırdığı kadar ülfeti, sevgiyi, kardeşliği hatırlatan yazılar ve şiirler yer alıyor. Takdim yazısında Okul Müdürü Abdullah ŞENOL Tekirdağ İmam Hatip Ortaokulu’nun vizyonu ile ilgili bilgiler veriyor. Türkçe Öğretmeni Hülya ÇANKAYA “Başarıya İnanmak” başlıklı yazısıyla başarı için inanç ve kararlılığın önemini hatırlatıyor. “Her İnsan Bir Umut” başlıklı yazısıyla İngilizce Öğretmeni Ayten YADİGAR, yaşanılan bütün olumsuzluklarda çıkış yolu olarak bizzat insanı işaret ediyor. Fen ve Teknoloji Öğretmeni İlker USLU, 2014 yılında gerçekleşecek olan gök olaylarını sıralıyor. Türkçe Öğretmeni Ümmet AKTEN, “İmam Hatiplim” başlıklı şiiriyle buluşturuyor öğrencilerini. Zaman kavramı üzerine düşünmeye çağıran Arapça Öğretmeni Gökhan SERTER ise “Buz Satan Adam”ı yazdı. Bu sayının öğrenciler ve veliler açısından ilgi göreceğini ve mutlaka yararlanacakları bir yazı olarak “Eyvah! Çocuğum Ergenlik Döneminde” başlıklı yazı Rehber Öğretmeni Rıdvan TUFAN imzasını taşıyor.
Her sayıda bir söyleşi yayımlayan derginin bu sayıdaki söyleşi konuğu ise Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yrd. Sayın Osman KARA.
Oldukça fazla edebiyat türüne yer vererek üçüncü sayısına ulaşmış olan “Elif Çocuk ve Edebiyat Dergisi”nin alışılmış okul dergisi formatından uzak tasarımı ve okulun bizzat fiziki tanıtımıyla boğmadan sadece söz’e ve yazı’ya yer veren içeriğiyle beğeniyi hak ediyor.
Her dönem sonunda öğrencilerine karneleriyle birlikte tatil öncesinde ücretsiz olarak dağıtılan dergiye verilen emek için Tekirdağ İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini kutluyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder