2009-12-06
"Tasfiye" dergisi çıktı !
TASFİYE’NİN 22. SAYISI “KEMALİZM VE EDEBİYAT” DOSYASI İLE ÇIKTI!
“Kemalizm ve Edebiyat” dosyasıyla Tasfiye Dergisi’nin 22. sayısı çıktı.
Yıldız Ramazanoğlu’nun “Şairle Randevu” adlı bir öyküsü ile Sevgi Engin’in “Mısır Hediyesi” başlıklı gezi yazısının da yer aldığı Tasfiye’nin 22. sayısı tabiri caizse “dopdolu.”
“Kemalizm ve Edebiyat” dosyasında önemli yazılar var. Çetin Yıldırım’ın “Bir Kemalist Ütopya Olarak Ankara Romanı”, Asım Öz’ün “Ne Menem Menemen” romanını incelediği “Olmuş Bir Olay Olmamış Bir Roman”, Enes Malikoğlu’nun “Kemalist Edebiyat ve Attila İlhan”, Sinan Ceran’ın “Yahya Kemal ve Kurucu Kadro”, Habil Sağlam’ın “The Tempest, Sömürgecilik Kemalizm”, Faruk Karaaslan’ın “Kavramların Esareti ve Toplumsal Dönüşüm”, Mustafa Kıyak’ın “Kemalist Propaganda Olarak Sinema”, Ahmet Örs’ün “Kemalizm’in Edebiyata Girişi”, Mustafa Başpınar’ın “Kurt Kanunu’ndan Altı Çizili Satırlar” ve Alaattin Uras’ın “Üretilen Vatandaş Kemalizm İlişkisi” başlıklı yazıları dosyada okuyucuları bekliyor.
Dosyanın yanı sıra Tasfiye’de “iyi” şiirler var! Sinan Ceran üç kısa şiiriyle selamlıyor Tasfiye okuyucusunu. Bünyamin Doğruer, uzun bir aradan sonra Mustafa Durdu, Ceylan Önkol’u anlattığı hüzünlü şiiriyle Mustafa Kıyak ve bu sayının sürprizi denilebilecek ismi Serdar Bülent Yılmaz Tasfiye’nin 22. sayısının şairleri. Şiir bahsi açılmışken Ahmet Örs’ün şiir tahlillerinin “Ece Ayhan’ın Meçhul Öğrenci Anıtı” şiirinin tahliliyle sürdüğünü belirtelim.
Şule Yüksel Gökyar’ın naif denemelerine uzun süredir Tasfiye’de görünmeyen Yeşim Alkan eşlik ediyor. Tasfiye’nin yeni genç ismi Adnan Akan “Yeryüzünde Tek Aç Kalmadığı” başlıklı yazısında “Mâûn Sûresi” çerçevesinde yoksulluğu üreten zihniyeti sorguluyor. Şehmuz Kurt “Tanrı, Allah, Süleyman Bir de Hüdayinabit” adlı eleştirisinde Süleyman Çobanoğlu’nun şiir serüvenine dokunurken Süleyman Ceran sıcağı sıcağına “Uzak İhtimal” filmini eleştiriyor. Tasfiye’nin bu sayısında Asım Öz’ün, yeni kitabı vesilesiyle Murat Menteş’le yaptığı bir söyleşi yer alıyor. Ayrıca Mehmet Sacit’in anıları da devam ediyor.
Ahmet Örs, cumhuriyet sürecinde inkılâp zulümlerine uğramış üç ismi; Said Nursi, Süleyman Hilmi Tunahan ve İskilipli Atıf Hoca’yı, “Kamyon” adlı öyküde bir araya getiriyor!
Tasfiye’nin bir sonraki sayısı “28 Şubat” sürecini irdeleyen öykü, şiir ve değerlendirme dosyası ile çıkacak. Bu çerçevede Tasfiye katkılarınızı bekliyor.
Tasfiye irtibat:
tasfiyedergisi@gmail.com
www.tasfiyedergisi.com
0505 259 07 15
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder