2011-01-13

Yasakmeyve’nin 48. Sayısı: Delilik ve Yaratıcılık

Yasakmeyve, Gülseli İnal’ın editörlüğünü yaptığı dosyayla, “delilik ve yaratıcılık” arasındaki o çetrefilli ilişkiyi irdeliyor bu sayısında. Gülseli İnal, Enis Batur, Lale Müldür, Hikmet Temel Akarsu, Murat Kemaloğlu, Haydar Ergülen, Tarık Günersel, Gonca Özmen, Bülent Usta, James C. Kaufman ve John Baer’in yazılarından oluşan dosyayı, Balkan Naci İslimyeli ve William Blake’in resimleri süslüyor.

“Şair ve Okuru” sayfalarının bu sayıdaki konuğu ise Gültekin Emre. “Şiirlerin arka penceresinden girmeyi ancak sıkı şiir okurları başarabilir” diyen Gültekin Emre ile Acem Özler konuştu.

Necmiye Alpay, Birhan Keskin’in “Soğuk Kazı” kitabındaki şiirlerine, başka bir soğuk kazı gerçekleştirirken, Hüseyin Ferhad şiirde lonca ilişkisi olup olmadığını araştırdı. Hayri K. Yetik, Humeynî’nin şiirlerine bakarken, Tahir Abacı, “Şiir Kitapları Sözlüğü”ne yeni maddeler ekledi. Ramis Dara ise yayımlanan şiir kitapları arasındaki gezintisine kaldığı yerden devam etti. Mete Özel “AnyA” adlı köşesinde akvaryuma dönüşmüş bir balkondan hayata bakıp Wikileaks’i yorumladı. Murat Narcı’nın Zeynep Uzunbay’la söyleşisi ve Mehmet Akif Ersoy’un bilinmeyen şiiri de, “şiirin uzun tarihi”ne düşülmüş notlar olarak yerini aldı.

Bu sayının şairleri, İlyas Tunç, Mustafa Köz, Anita Sezgener, Süreyyya Evren, Deniz Durukan, Alper Çeker, Soner Demirbaş, Kadir Yanaç, Serdar Çakıcıoğlu...


Yasakmeyve 48 / İçindekiler:

Şair ve Okuru: Gültekin Emre / Acem Özler
Şiirler: İlyas Tunç, Mustafa Köz, Anita Sezgener, Süreyyya Evren, Deniz Durukan, Alper Çeker, Soner Demirbaş
Dosya / Delilik ve Yaratıcılık: Gülseli İnal, Enis Batur, Lale Müldür, Hikmet Temel Akarsu, Murat Kemaloğlu, Haydar Ergülen, Tarık Günersel, Gonca Özmen, Bülent Usta, Antonin Artaud, James C. Kaufman, John Baer, Nilhan Fidan, Balkan Naci İslimyeli, William Blake
Soğuyan Volkan: Necmiye Alpay
“Carpe Diem”: Hayat 1 Gün, O da Bugün: Hüseyin Ferhad
Şiir Kitapları Sözlüğü: 35: Tahir Abacı
Şiirin Uzun Tarihi: Mehmet Akif Ersoy’un Bilinmeyen Şiiri
Anya: Mete Özel
Humeynî’nin “Mesih Nefesli” Şiirleri: Hayri K. Yetik
Zeynep Uzunbay ile Söyleşi: Murat Narcı
Hayatı Şiirleştiren Kitaplardan: Ramis Dara
Vaat Edilmiş Sayfalar: Kadir Yanaç
Şairin Genci: Serdar Çakıcıoğlu
Şiirin Parmak İzleri: Ilgın Yıldız
Şiirin Uzun Tarihi: Nâzım Hikmet’in Defteri
Şiirin Uzun Tarihi: İstiklâl Marşı
Şiyir Sevişgenleri: Metin Üstündağ



İletişim:
Rasim Paşa Mah, İskele Sk, Alibey Apt, No:54, Kat:1, Daire:4, Kadıköy/İstanbul,
0216 414 33 31,
editor@yasakmeyve.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com