2011-01-14

Kur’ani Hayat dergisinin 16. sayısı çıktı

Vahiyle hayat bulma çabalarına mütevazı bir katkı yapmak niyetiyle yola çıkan Kur’ani Hayat, 16. sayısında vahye uygun bir hayatın inşasında Kur’ani kavramların rolünü konu edindi.

Mustafa İslâmoğlu'nun derginin manşetine de kaynaklık eden başyazısı, tasavvurun inşasında kavramların rolünü ortaya koyuyor. Hüseyin K. Ece, Kur'ani kavramların pratiğe yansıma şekillerini ele alırken, Abdulcelil Candan bid'at kavramının detaylı analizini yapıyor. Mustafa Akman'ın Nur-ı Muhammedi teorisine eleştirisinden sonra 16. sayının ikinci konusu olan Ulumu'l-Kur'an yazılarına yer veriliyor.

Haydar Öztürk Kur'an'ın bihakkın anlaşılmasında Kur'an İlimlerinin üstlendiği işlevi, Murat Sülün Kur'an'ın genel nüzul sebebini, Bilgin Erdoğan İkra' hitabının muhatabını, Mustafa Demir Huruf-ı Mukattayı okuyucuyla paylaşıyorlar. Muhammed Özmen Ulumu'l-Kur'an'ın, Kübra Çomaklı ise tefsirin tarihçesini çıkarmış derginin bu sayısında.

Dilek Serdar, Ömer Noyan, Abdülhamit Kahraman, Mehmet Çakıl ve Melahat Aydıner'in denemeleri ile Kadir Canatan'ın analiz yazısı bu sayıyı renklendiren yazılar.

Salih Samarrai'nin Abdurreşid İbrahim'in dilinden Cemaleddin Afgani'yi anlatan yazısı, dikkat çekecek bir yazı. Ahmet Keleş eleştiri adabını hatırlatıyor. Muharrem Baykul Kur'an kavramları söz konusu olunca ilk akla gelen muhalled bir eseri, Müfredat'ı tanıtıyor. Bünyamin Doğruer'in şiiri ve Hasan Aycın'ın çizgi çalışması ile Kurani Hayat Dergisi'nin 16. sayısı sona eriyor.

Kur'ani Hayat Dergisi'nde önümüzdeki dönemde Kur'ani Kavramlar'ın işleneceği ve Mart başında çıkacak 17. sayısının konu başlığının ise Fıtrat olarak belirlendiği yazarlara ve okuyuculara duyuruluyor.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com