2011-01-26

'Akpınar' dergiler özel sayısı çıktı

DERGİLER, TÜRK EDEBİYATININ AYNALARI

Dünyada bir güzel, güzeller içinde en güzel, bin elinde bin ayna, Bin aynada bir suret, süslenir boy atar, aynalarda rengârenk bizim edebiyatımız var.

Yansıtır hüccetini, şiir, roman, hikâye, deneme, güçlü anlatım, farklı söyleyiş, güç katar her kalem dergi sayfalarında.

Çınar büyür dev olur, 300 milyona zevk olur, birleşir bütün kalpler, heyecanla el ele, doruklarda esen rüzgâr, aynı dille söyleşir, aynı sözle dertleşir, bu ummanın adı dergilerde yaşar.

Kuytulardaki sükûnet senin iklimin, ruhları doyuran, ruhları dinlendiren. Senin sesin şelalelerde, ışıltın güzel kılar, aynalarda senin endamın, rüzgârında taranır saçlar. İkliminde yeşerir otlar, yüce duygular, hayallere yol verir doruklardaki görüntün.

Milyonlar bir nakış gibi sayfa sayfa seni terennüm eder, hafızalarda senin mısraların, bin elinde bin ayna dedim eksik oldu. Türkçe konuşan her ferdin elinde bir ayna, bakıyor kendini buluyor, bakıyor Türk Edebiyatını görüyor, dergi sayfalarında, baştanbaşa Anadolu’da.

Kültür, sanat, edebiyat dergileri, çileli yolun yolcuları, gönlünüzde bu dilin, bu edebiyatın sevgisi, aşkı oldukça, bütün zahmetler zevke dönüşür.

Dergiler bu kadar anlamlı, bu kadar gönül okşayıcı, bu kadar doyurucu, emeği geçenleri kutluyorum.

Türkçe ve Türk edebiyatı için nefes tüketen, kalem eskiten bu kadar gönüllü, elli yıl önceden bugüne bir sunum yapsa, bizim nesil şöyle bir birikimi teslim aldı. Elli yıla varan (1960-2010) bir gayretin sonunda Türkçe ve Türk Edebiyatı; yayınlanan eserler, dergiler, gazeteler ve halkın katkılarıyla; bu noktaya geldi. Sonucu nasıl buluyorsunuz? Dese, sizin cevabınız ne olur? Olumlu mu, olumsuz mu? İşte bütün mesele buradadır.

Dergilerimiz ve onların cefakâr yayıncıları; hiçbir ayrım yapmadan; hepinizi saygıyla selamlıyorum. İyi yoldayız, çünkü kalplerimiz Türk Edebiyatı ve Türkçe sevgisinde birleşiyor, daha güzelini, daha iyisini yapmaya çalışıyoruz.

30. SAYI İÇİN BİRKAÇ SÖZ

Beş yaşını doldurduğumuz bu sayıda iki bölüm var. Birinci bölümde İsmail Özmel, Ali İhsan Kolcu, Abdullah Satoğlu, Özer Meral, Fatih Çelik, Ali Rıza Kaşıkçı’nın şiirleri, ikinci bölümde Dergiciliğimiz üzerine: Murat Soyak'ın İsmail Özmel'le Söyleşisi, Uğur Arıbaş, Yaşar Elden, Bekir Oğuz Başaran, Hasan Öztürk, Ahmet Vehbi Ecer, Mustafa Celep, Kadir Özdamarlar, İsmail Özmel, Osman Baş ve Mithat Yılmaz güzel yazıları ile özel sayımızı süslemişlerdir.

Her derginin bir hikâyesi vardır, sevdalıları, dostları vardır. Çilesini çekenler, çileye talip olanlar ve bu çileyi paylaşanlar, zevk haline getirmeye çalışanlar vardır. Sonuçta bir eser doğuyor, bugüne ve yarınlara seslenen, asıl önemli olan bu sonuçtur.

Emeği geçenlere, kalem tutan ellere, okuyan gözlere, selam ve saygı bizden, şevkiniz ve heyecanınız hiç eksilmesin, hoşça kalın, sağlıcakla kalın.

İsmail Özmel


İletişim:
Yeni Çarşı İş Merkezi B Blok No:1/5 NİĞDE
ismailozmel@hotmail.com
ismailozmel1@gmail.com
0388 2131250

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com