2011-01-26

Gerçek Hayat, her pazartesi !

Günümüz değişiyor çünkü…

Şu an okumakta olduğunuz dergi, 2010 yılı içerisinde çıkardığımız 52. sayı. Başka bir ifade ile 2010 yılının son dergisi. Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Yaşadığımız seneden hafızalarda birçok önemli olay kalsa da Mavi Marmara yolculuğu şüphesiz yıla damgasını vurdu. Hatta bu onurlu yolculuk, sadece 2010 yılı almanağında değil, 9 şehidi ve onlarca gazisiyle İslam Tarihi’nin şanlı sayfalarındaki yerini aldı.

2010 yılının kahramanı ise, tartışmasız, 19 yaşında şehitlik makamına ulaşan Furkan Doğan oldu. Şehit Furkan’a kahraman dememizin sebebi şudur: Geçtiğimiz hafta Boğaziçi Üniversitesi’nden bir grup arkadaşımız dergimizi ziyaret etti. Sohbet döndü dolaştı ve Mavi Marmara’ya geldi. Hayata büyük bir heyecan ve umutla bakan bir genç kızımız, “Artık bizim de bir kahramanımız var. Furkan’ın şehit olduğu güne kadar kahramanımız Rachel Corrie idi. Bugün ise kendi kahramanımızla övünüyoruz” dedi.

2011 yılında, bu “eşsiz ve kahraman” yolcuların “Gazze’ye özgürlük seferi”nin bir yansıması olarak Filistin halkının daha da özgür olmasını temenni ediyoruz. Tabi sadece Filistin değil, mazlum Müslümanların yaşadığı her bir coğrafya için “… Şafak Söktü” kapakları hazırlayacağımız günü hasret ve umutla bekliyoruz…

Başlıkta ifade ettiğimiz konuya gelecek olursak… Yeni yılla birlikte Gerçek Hayat’ta da bir değişiklik olacak. Daha doğrusu dergimizin yayın gününde. Gerçek Hayat dergimiz bundan böyle pazartesi günleri bayilerdeki yerini alacak.

Bu değişiklik neden oldu, öncelikle onu izah edelim. Biliyorsunuz, dergimiz dağıtım firmaları marifetiyle bayilerdeki yerini alıyor. Dağıtım şirketi, dergilerin dağıtımlarıyla ilgili genel bir düzenleme yapmış ve haftalık yayınların pazartesi günleri bayilerde yer almasını kararlaştırmış. Biz de her hafta bayiden satın alarak dergimizi takip eden okurlarımızla, yazdıklarımızı paylaşmaya devam edebilmek için, yayın günümüzü pazartesiye kaydırmak durumunda kaldık. Yani 2011 yılının ilk dergisi 3 Ocak Pazartesi günü sizlere ulaşacak.

Bu değişikliğin getirdiği birtakım olumlu yansımalar da olacak elbette. Özellikle resmî dairelerde çalışan birçok abonemiz, cuma günü ellerine ulaş(a)mayan dergimizi, ancak pazartesi günü okuyabildiklerini ifade ediyordu. Hatta bazı kadim dostlar, “Hafta sonunu Gerçek Hayat’sız geçirmek zorunda kaldık” diyerek, tabiri caizse, bize fırça bile atıyordu. Bundan sonra Allah’ın izniyle böyle bir durum yaşanmayacak. Artık dergimiz sıcağı sıcağına okurlarına ulaşacak.

Bu değişikliği anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyor, Gerçek Hayat okumakta kararlı olduğunuz için siz değerli okurlarımıza bir defa daha teşekkür ediyoruz. Unutmayalım lütfen, Gerçek Hayat her pazartesi bayilerde…

Saygılarımla…

Ali Adakoğlu

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com