2010-10-01

'Müsvedde' yoluna devam ediyor

MÜSVEDDE DERGİSİNİN EKİM-KASIM-ARALIK 2010(12. SAYISI)YAYIMLANDI.


Müsvedde, yoluna devam ediyor. İlk günkü heyecanımızla yine dopdolu bir sayı hazırladık sizlere. Yine en az gönüllerinize hitap edeceğimiz kadar göz zevkinize de hitap edeceğimizi garanti ediyoruz.

Şimdiye kadar kapakta köklü bir değişikliğe gitmeyen Müsvedde, bu sayısında değişik bir kapak tasarımıyla karşınıza çıkıyor. Bu hep böyle gidecek diye bir şey yok. Diğer sayıda ne olur bilinmez. Biraz nabız yoklamak istedik. İç sayfalarımızda da yaptığımız bazı değişiklikleri çabucak fark edeceksiniz. Ön ve arka kapakta kullandığımız fotoğrafları sağ olsun Zeynep Hanım’dan izin alarak kullandık. Kendisine teşekkür ediyoruz. Zeynep Hanım gerçekten usta bir fotoğraf sanatçısı ve fotoğraflarının altına yazdığı yazılardan anladığımız kadarıyla da iyi bir yazar da aynı zamanda. Çok da güzel bir internet sitesi var. www.zeynepinyeri.com uzantılı siteyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Bu sayımızda artık şiirlerine âşina olduğunuza inandığımız Rasim Demirtaş ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşiyi Eyüp Tosun yaptı.

Hasan Parlak Müsvedde Hayatlar, Ayşe Yamaç Okullu Melekler, Murat Çelik Labirent, Ömer Kemiksiz Şehir Vedaları, Duran Çetin Âleaddin’den Mevlana’ya, Burcu Akkanlı İsimsiz Mektup İmgesi, Can Şen Peyami Safa-Cahit Sıtkı Tarancı Dostluğu, Serpil Akgül Nedim’in Sebk-i Hindî’nin İzinde Vasfettiği Dilber Ve Bir Gazel Üzerine, Ayfer Sümer Bozaa, Abdurrahman Çiçek Yürek Yangını, Sefa Durmaz Adımlarla Hayat, Ayhan Öztürkoğlu Seküler Açıdan Kadın İronizmi, İnanç Baral Deli Deli Olma başlıklı hikâye, deneme ve makaleleriyle yer aldılar.

Rasim Demirtaş, Mehmet Şüphecioğlu, Mehmet Nuri Parmaksız, Nihat Kaçoğlu, Mustafa Durdu, Fevzi Yetkin, Mirjakıp Turanî, Tevfik Hatıpoğlu, Ümit Erdem, Cahide Güçlü, Sibel Dalgın, Ayhan Aslan, Hızır İrfan Önder, Filiz Özdemir ve Yusuf Bal bu sayımızın şairleri.

Küllük, ilk kez karşınıza çıkıyor. Bu sayımızdan itibaren sizlerle olmaya devam edecek. Küllük, sizlere kültür-sanat ve edebiyata dair bazı haberler verecek, bazen de yorumlar yapacak.

Edebiyat, sanat ve kültürle iç içe bir toplum olabilmemiz umuduyla, keyifli okumalar.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com