2010-10-10

12. 'Ada'

Ada, ‘her zaman bir başka ada vardır ’ diyerek başladığı yolculuğuna 12. Sayısıyla devam ediyor. Devam ederek değişiyor Ada; değişerek devam ediyor…

Güz gelirken bütün yapraklarda aynı heyecanı duyumsuyoruz. Güzelim nehirlerimizi, ormanlarımızı, denizimizi ve hayatımızı kirletenlere karşı aynı sözcüklerle haykırıyoruz.

“Bu dünya bizim!”

İlk sayısından itibaren şiirdeki titizliğiyle dikkati çeken Ada’nın bu sayısında da şiirler özenle seçilmiş. Ahmet Özer, Celaleddin Koç, Ertuğrul Aydın, Ersan Erçelik, Halil İbrahim Polat, İrfan Yıldız, Kadir Aydemir, Kaan Koç, Mehmet Şamil, M.Sinan Karadeniz, Naime Erlaçin, Neriman Calap, Özkan Dursun, Selahattin Yolgiden, Yavuz Türk, Yıldırım Vural ve Burak Tokcan’ın iki çeviri şiiri ada sayfalarını renklendiriyor.

Bu sayıda dosya konusu olarak Bilge Karasu’yu seçtik. 1930-1995 yılları arasında yaşamış olan Bilge Karasu, Türk Edebiyatının en önemli yazarlarından biridir. Genç yazarların usta yazarın kitaplarından yola çıkarak yazdıklarını metinleri keyifle okuyacağınızı umuyoruz. Güray Süngü, Arzu Alkan, Burcu Aker, Alper Sarı, Galip Ferhat Akbal, Pelin İşcan ve Serkan Türk’ün Karasu için yazdıkları yazılar yer alıyor ada’nın iç sayfalarında.

Yeni dönemin dikkat çeken kadın öykücülerinden Seviye Merih’in Tarık Güney söyleşisi ada’nın bu sayısında yer alırken, Attila Aşut bu sayıda da Dil üzerine yazmaya devam ediyor.

Öyküleriyle Ayşe Keskin, Emirhan Tezer, Feride Özmat, İlyas Barut ve Mehmet Kuvvet bu sayıda yer alan diğer isimleri…

Bülent Sümer ve Muammer Kotbaş çizimleriyle ada’ya destek verdiler.

Ada zenginleşen edebiyatımıza her zaman yeni soluklar kazandırmayı amaçlıyor. Dergi sayfalarında okuduğunuz çoğu genç yazıncıların geleceğin usta isimleri olmasını diliyoruz.

Yeni bir sayıda daha buluşmak üzere,
“Her zaman başka bir ada vardır.”



İrtibat:
0 505 496 94 93
serkanturk61@gmail.com
PK. 203 Trabzon

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com