2010-10-09

Hayat, iman ve cihattır

Bu ayki sayısında “İslami Hareketi” Kapağa taşıyan Vuslat Dergisi bir hareketi İslami yapan adının İslami olması değil varlığının İslami olmasıdır.

İslami hareket: için de bulunduğu toplumun yaşamına alternatifler sunarken bu takdim ettiklerinin İslam’la çatışmaması, Allah’ın koyduğu yasalara uygunluk arz etmesi, batılın her çeşidinden beri olması gerekmektedir. İşte biz de bu ayki sayısında, İslami hareketi kapak konusu yaparak bu güne kadar yaşanmış, tecrübe edilmiş konularda okuyucusuna bilgiler aktarmakta.

Bu ayki sayısında, Hamza Türkmen, ”Tevhidi uyanış süreci ya da İslamcılık” makalesiyle Osmanlı’dan günümüze İslamcılık algısını inceliyor, Ahmed Varol, “İslami oluşumlara bakış” yazısıyla İslam dünyasındaki İslami oluşumları gündemimize getiriyor. Ahmed Turgut Ulucak, ”İslami hareketin mücadele yöntemi nasıl olmalı?” derken, Ali Öner, “İslami hareketlerde ahlaki zafiyetler” yazısıyla İslami hareketlerdeki ahlaki unsurların önemine değiniyor, Hüseyin Kerim Ece, “İslami hareketler ve Hizbullah kavramı” yazısıyla çok önemli bir kavramı tahlil ediyor.


İrtibat:

www.vuslatdergisi.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com