2011-07-25

Yasakmeyve’nin 51. Sayısı: Şair ve Daktilosu

Yasakmeyve 51 / Temmuz - Ağustos 2011
İki Aylık Şiir Dergisi


Yasakmeyve, son fabrikası da kapanan “daktilo”nun, şairlerle ilişkisini ele adlı 51. sayısında. Eray Canberk, Sezai Sarıoğlu, Haydar Ergülen, Şükrü Erbaş, Nurullah Can, Egemen Berköz, Hüseyin Alemdar daktiloyla aralarındaki ilişkiyi anlatırken, Behçet Necatigil, Küçük İskender, Mehmet Yaşın ve Halim Yazıcı, şiirleriyle yer aldı dosyada. “Şiirin Uzun Tarihi” sayfalarındaysa, Bursa Cezaevi’nde Nâzım Hikmet’ten sorumlu daktilonun tanıklığına başvuruldu.

“Şair ve Okuru” sayfalarının konuğu ise Cahit Koytak. Bir şiirinde “Gittin ve birlikte götürdün sırrını / Yürüyüp ormandan içeri” diyen Cahit Koytak’ın izini, ormandan içeri girerek Mehmet Said Aydın sürdü.

Adil İzci, yakınlarda kaybettiğimiz değerli yazar ve şairlerimizden Hulki Aktunç’un tanık olduğu son günlerini, daha önce yayımlanmamış fotoğraflarıyla birlikte paylaştı. Yine yakınlarda kaybettiğimiz, öykü ve romanlarıyla tanıdığımız Ali Teoman’ın şair yönünü gösteren bir şiiri yer aldı sayfalarımızda.

Tahir Abacı, “şiir kitapları sözlüğü”ne yeni kitaplar eklerken, Anita Sezgener, Anne Carson’ın eserlerinden iç dünyasına doğru bir yolculuğa çıkıyor. Akif Kurtuluş ise, Vural Bahadır Bayrıl’a “Edebiyat Dostları”nın ayakçısı olarak yanıt veriyor. Aysun Bayraktar’ın Battal Keskin’le söyleşisi, Mustafa Ziyalan’ın “Göçgünce”si ve Mete Özel’in Eşber Yağmurdereli’yle ışıklı bir faytona binerek, karanlık ay denizlerine açıldığı yazısı, bu sayının ilginç ürünleri.

Bu sayının şairleri ise Cahit Koytak, Sezai Sarıoğlu, Mehmet Müfit, Veysel Çolak, Roni Margulies, Ömer Erdem, Fatma N., Soner Demirbaş, Ece Ürkmez, Ali Teoman, Nüket Cansın Ünver, Alican Aydoslu, Fatih Gök, Suat Atik, Sevâl Günbal.

Yasakmeyve, İçindekiler:

Şair ve Okuru: Cahit Koytak / Mehmet Said Aydın
Şiirler: Sezai Sarıoğlu, Mehmet Müfit, Veysel Çolak, Roni Margulies, Ömer Erdem, Fatma N., Soner Demirbaş, Ece Ürkmez
Dosya / Şair ve Daktilosu: Behçet Necatigil, Eray Canberk, Sezai Sarıoğlu, Haydar Ergülen, Şükrü Erbaş, Küçük İskender, Nurullah Can, Egemen Berköz, Hüseyin Alemdar, Mehmet Yaşın, Halim Yazıcı

Şiirin Uzun Tarihi (Daktiloların Forsu): Sezai Sarıoğlu
Şiirin Uzun Tarihi: Ali Teoman
Şiir Kitapları Sözlüğü-37: Tahir Abacı
Anya: Mete Özel
Kocanın Güzelliği: ‘Ses’li Bir Arzu Jesti: Anita Sezgener
Göçgünce: Mustafa Ziyalan
Battal Keskin ile Söyleşi: Aysun Bayraktar
Şairin Genci: Sezen Çiğdem
Vaat Edilmiş Sayfalar (Sina Akyol’un değerlendirmesiyle): Nüket Cansın Ünver, Alican Aydoslu, Fatih Gök, Suat Atik, Sevâl Günbal

Yeni Yayınlar
Şiirin Uzun Tarihi (Edebiyat Dostları’nın Ayakçısı Olmak): Akif Kurtuluş
Şiyir Sevişgenleri: Metin Üstündağ

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com