2011-07-07

Dünyada bir yolcu gibi ol

Yeni Dünya dergisi Temmuz 2011 sayısında yolun, yolcunun ve yolculuğun doğasını dosyalıyor…

Yeni Dünya dergisi gönül dünyamızın kapısını bu sayıda yollara yöneltmiş. Kapak dosyası olarak gideceği yolu bilen ‘’yolcu’’ yu konu alan dergide Hakka varan yolcunun izlediği yoldan, yoldaki halinden, ilk yolcu Hz Adem (as) ve Efendiler Efendisi Hz Muhammed (sav) yol hallerinden ve yol hazırlıklarından zengin içerik ve örneklerle bahsedilmiş.

Rasim Özdenören Yolculuk Yöneliştir yazısıyla bizleri ilk dünya yolcusu Hz Adem’in yolculuğuna götürüyor.

İnsan durduğu yerde bile, içindeki sonu gelmez yolların yolcusudur..satırlarıyla Vehbi Vakkasoğlu yolculuğu sadece bedene aitliğinden çıkarıp asli yolculuktan bahsederek yol merhalelerini açıklıyor.

Dünya hayatı bakımından verimli tatillerimizi; ahiret hayatı bakımından pozitif yönde etkilemenin yollarını etkin bir şekilde Prof.Dr Süleyman Uludağ imzasıyla öğreniyoruz.

Yolcu konulu bu sayımızda elbetteki Seyyah Sufi Evliya Çelebinin yolculuklarından ve manasından bahsederek Mustafa Özçelik kaleme alıyor.

En güzel yolcu Hz Muhammed (sav) in seyahat adabından ve yol dualarından Prof.Dr Mehmet Emin Ay tatil yolcularına güzel ve hayırlı bir yolculuk için gerekli yolları ekliyor kapak dosyasına.

Gündem de Mustafa Özcan Ortadoğu’daki değişimlerden ve Türk nefretinin nasıl sevgiye dönüştüğünden bahsediyor. Ulusalcıların Amerikan ve İsrail merkezli küreselleşmeyi uzaklaştırabilmek için islami değerlere yaslanmaları gerekliliğini vurguluyor.

Yanıdibimizde ağır bir imtihandan geçen Suriye halkı gündemde Adem Özköse ile yapılan özel röportaj ile konu oluyor. Suriye halkına kendi devletinin yaptığı eziyet ve işkenceleri yıllardır Suriye de yaşayan Adem Özköse derin boyutlarıyla dile getiriyor.

Ansiklopedik bilgi değerinde ülkemizdeki ezanın yolculuğunu Muharrem Coşkun’un Türkçe ezan ve dine müdahalenin öyküsü araştırma yazısında açıklığa kavuşuyor. Kürtçe ezan okunmasından sonra akıllara gelen ‘’Türkçe Ezan ‘’ okunan yıllara dair bütün soru işaretlerine gerçek bilgi eşliğinde Coşkun ışık tutuyor.

Özel röportajlarla zengin içeriğine daha da renk kazandıran dergimiz Dr Ebubekir Sifil Hocayla kitaplar, kaynaklar ve metodlara dair bir söyleşi sunuyor bizlere.Oyuncak Tamirhanesi kitabı Yazarı Metin Karabaşoğlu ile kitabın merkezinde iç meselelerin konuşulduğu keyifli ve öğretici bir röportaj yer alıyor. Ruhun İmkanları deşifre edilmeli diyen Yazar Mehmet Ali Bulut ile ruhun deşifresini “Ruhun Deşifresi” kitabı çerçevesinde çözüyoruz.

Kalemdar ile yine gönül tellerimizi titretiyor ve manevi yolculuğumuza satır aralarında çıkıp gönül meclislerine ulaşıyoruz. Mutlak seferi Allah’a (cc) varıncaya kadar hiçbir menzilde eğilmeyen mürid olmak duasıyla sayfaları gönüllerimize işliyoruz.

Yolcunun hali, yolun yolcuya verdikleri ve yolcuya dair her düğümün bir bir açıldığı bu sayıda yol üzerinde olan biz yolcular için alınacak çok değerli öğüt ve bilgileri derinlemesine bu sayıda bulmak mümkün. Yolun her basamağında sağlam bir adım atıp varacağınız hedefe eğilmeden bükülmeden varmak için Yeni Dünya’nın bu sayısında bize güzel bir rehber oluşturuyor.


Elif Zeynep Çiftçi

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com