2011-07-01

Bugünün ihyasından yarının inşâsına 'Vuslat' dergisi


Bugünün ihyasından yarının inşasına sloganıyla yayın hayatına devam eden Vuslat Dergisi’nin Temmuz sayısı çıktı…

İşte Temmuz 2011 sayısının Vuslat'ı…

Ümmetin uyanışında âlimler büyük bir önem arz etmektedir…

Mumun dibi karanlık olsa da gecenin zifiri karanlığı onunla aydınlanır… Mumun dibi, onun kıymetini bilmese de her akıl nimetini kullanabilen insan onun kıymetini takdir edip bilmektedir…

Baha biçilmez bir değer olan muttaki âlimlerin değerini en yakın çevresi bilmese de, ilmin ve âlimin değerini bilenler onun ve ilminin baha biçilmez kıymette olduğunu bilir, belki yıllar sonra ona göre değerlendirir…

Muttaki âlimler, içinde bulundukları toplumun akıl ehli olanlar için birer hayat örneği ve hidayete yol gösteren sadık rehberlerdir… Onların tavsiyelerine uyar, hal ve tavırlarını onların gösterdiği şekilde düzenlerler… Bundan dolayı ilmiyle amil olan âlimler, her zaman halka doğrusunu beyan etmek, her şeye rağmen adaletle olması gerekeni gösterip yaptırmakla mükelleftirler…

Vuslat içindekiler:

Atasoy Müftüoğlu “Tarihe Tanıklık Ve Âlimler” isimli makalesinde İslam, insanlığın bütün temel sorunları ile ilgilenmemizi istiyor.

Abdullah Dai “Âlimler Toplumun Önderleri” başlıklı yazısında Bildikleriyle amel etmek âlimin vazifesidir derken.

Hüseyin Kerim Ece ise “İlim Adamı ve Basiret” yazısında İlim adamını bütün detaylarıyla inceliyor.

Mehmet Eser “Yazıklar Olsun O Sözde Din Âlimlerine” yazısında İslam toplumunun bugün zulüm, işgal, esaret altında olmasının nedenin sözde din âlimlerinin payının büyük olduğunu söylüyor.

Ahmet Varol “Mavi Marmara Katliamının Yıl dönümünde” isimli yazısında bütün ayrıntılarıyla Mavi Marmara’yı değerlendiriyor.

Duran Çetin “Sen Kimdensin” isimli öykü yazısıyla gündelik hayatımızdan öykü diliyle kesitler sunuyor.

Bilal Hattap, farklı bir şiir ile “Rahman’ın Âlimleri-Sultan’ın Âlimleri” karşılaştırıyor.

Kübra Nur Ayar “Her Şey Benden Önce, Ben Sen’den Sonrayım” isimli öykü yazısında bu dünyanın geçici olduğunu hatırlatıyor.

Yine derginin sağlık köşesini hazırlayan Dr. Ali Akben, yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte sıcaktan sağlığımızı korumamız için bize bu konu hakkında tavsiyelerde bulunuyor.

İrtibat:
0216 612 78 22
www.vuslatdergisi.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com