2010-09-14

'Dört Mevsim Niğde' dergisinin 3. sayısı çıktı

Niğde Belediyesi’nin şehrin sosyal, kültür, sanat ve edebiyat dokusuna katkı sağlamak için hazırladığı ‘Dört Mevsim Niğde’ adlı derginin (Yaz 2010)3.sayısı çıktı.

Niğde Belediyesi’nin şehrin sosyal, kültür, sanat ve edebiyat dokusuna katkı sağlamak için hazırladığı ‘Dört Mevsim Niğde’ adlı derginin Yaz sayısı çıktı.
Niğde’nin tarihi ve turistik değerlerinden, türküleri ve şivesi gibi folklorik öğelerine; tarihe mal olmuş ünlü portrelerin hayat hikayelerinden Niğdeli şair ve yazarların şiir, yorum, araştırma ve inceleme gibi edebi eserlerini içeren Dört Mevsim Niğde üç ayda bir yayınlanmaya devam ediyor.

Dört Mevsim Niğde 64 sayfadan oluşuyor. Niğde’nin kültür, tarih, turizm ve edebiyat değerlerini içeren 37 sayfadan sonraki 27 sayfalık bölümde Niğde Belediyesinin hizmetleri yer alıyor.

“Dört Mevsim Niğde” dergisinin dağıtımını Türkiye geneline yapıyor. Niğde’nin daha fazla tanınmasını; kültürel, sosyal, tarihi ve folklorik olarak sahip olduklarının Türkiye genelinde daha fazla bilinmesini hedefleyen Belediyesi “Dört Mevsim Niğde” dergisinin 81 ilin kurum ve bürokratlarına dağıtımını posta yoluyla yapıyor.

Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, bakanlıklara, valiliklere, üniversitelere, kültür müdürlüklerine, belediyelere, milli eğitim müdürlüklerine ve sivil toplum kuruluşlarına, ulusal basın ve yayın kuruluşlarına, seyahat ve turizm acentelerine dağıtılan “Dört Mevsim Niğde” internet üzerinden de ulaşılabiliniyor.

Belediye Başkanı Akdoğan’ın Niğde’nin “Ufuk Projesi 2023” sunumunun yanı sıra, Muharrem Çiftçibaşı’nın araştırma yazısı “Niğdeli Dondurmacılar”, İsmail Özmel’den Nostaji “Nerde O Eski Düğünler”, Halil İbrahim Tongur’un yorumuyla “Niğde’de Yapılacak 40 Şey”, Muharrem Çiftçibaşı’nın hatıralarından “Sarı Sıcakta Ekin Tarlasında Orak Sallamak”, Osman Aytekin’in araştırması “Gerçek Bir Niğdeli'yi Nasıl Tanırsınız?”, Murat Soyak’ın araştırma yazısı “Ahmet Haşim Niğde’den Bildiriyor”, Halil İbrahim Tongur’un yorumuyla “Niğde Elmasından Başka Elma Yemem”, Fatma Çınar’dan geçmişe yolculuk “Niğde’ye Yolu Düşenler” Murat Akalın’ın kaleminden “Alaaddin Camii Konuştu”, Uğur Arıbaş’ın “Şenlikte Buluşalım” yazısı yer alıyor.

Gökhan Demircioğlu


İrtibat:
www.nigde.bel.tr/

1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel bir kitap çiftehan kaplıcalarındanda bahsetse iyi olur niğdenin

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com