2010-09-05

'Yedi İklim' 246


Yedi İklim 246, Eylül 2010

Yedi İklim, içinde bulunduğumuz mübarek günleri taçlandıran bayramı konu edinen bir başyazı ile merhaba diyor okuyucusuna.

Yedi İklim dergisi, bu sayısında 2000 kuşağının önde gelen genç şairi Zafer Acar’a Hamse dolayısıyla bir dosya hazırlamış. Dosya Aykut Nasip Kelebek’in, şairle gerçekleştirdiği bir söyleşiyle açılıyor. Söyleşinin devam edeceği bildirilmiş. Dosyada Mehmet Özger’in, Yunus Emre Özsaray’ın, Yeprem Türk’ün ve Aykut Nasip Kelebek’in birer yazısı bulunuyor. Özellikle Özsaray’ın ve Özger’in yazıları şairin şiirine yeni açılımlar getiren emek ürünü yazılar. Şairin kitabından kimi mısralarda Mustafa Cemil Efe tarafından seperatör haline getirilmiş.

Geçen sayıda olduğu gibi bu sayıda da şiir yoğunluğu göze çarpıyor. Bu ayın şairleri Kâmil Eşfak Berki, Osman Serhat, Nurettin Durman, Mehmet Özger, Habil Tecimen, Mustafa Uçurum, Hüseyin Karacalar, Fatih Demirel, Hacer Akıcı, Mehmet Sarı, Bilal Yavuz, Ayhan Emir Yolcu, Halil Güler, Mehmet Arıcı ve Talha Aydın. Talha Aydın’ın ilköğretim 5. sınıf öğrencisi olduğunu belirtelim.

Çizgi ustası Hasan Aycın bir çizgi ile Mustafa Cemil Efe de bir hat ile katkıda bulunmuşlar bu sayıya. Diğer taraftan, Hasan Aycın İslam tarihinden kimi sayfaları hikâyeleştirmeye devam ediyor. Bu metinlerin bir kitap olmasını temenni ediyoruz. Mustafa Cemil Efe ise, bu sayıda İsmail Hakkı Altunbezer’i tanıtmış okuyucuya. Bu yazıların da bir kitap olmasını diliyoruz.

Osman Bayraktar, Yaşantılar’ını yazmaya devam ediyor. Son üç sayıdır, Kâbe, hac ve umre üzerine yazıyor Bayraktar. Kutlu Ev’e yaptığı yolculuktan esinlenerek. Edebiyatımızda bu tarz metinlerin artarak devam etmesini arzu ediyoruz.

Bu sayının öykücüleri ise Ali Haydar Haksal, Cemal Şakar, Kadir Tanır, Meral Afacan Bayrak ve İsmail Demirel.

Uzun zamandır dergide adına rastlayamadığımız Fatma Rânâ Çerçi iki yazıyla katılmış bu sayıya. Yazıların ilki, Erzurum’un eskimeyen ramazanlarına dair, ikincisi ise Kayıp Gül romanı üzerine bir değini. Değinilerin bir diğer ismi ise Mustafa Uçurum. Uçurum, Mehmet Aycı şiirini değerlendirmiş son kitapları üzerinden.

Yedi İklim’in devam ede gelen dosyası, eski yazı okumaları bu sayı da devam ediyor: Vezaifü’l-İnas.

Bu sayı ile dergi bir yıllık dönemini tamamlıyor ve yeni bir cilde başlıyor. Bu münasebetle bir yılın indeksi hazırlanmış Yasir Vurgun tarafından.

Hayırlı Ramazanlar
Hayırlı okumalar.
Hayırlı bayramlar…




Dergi iletişim:

0 216 399 19 14
0 216 352 49 77

yediiklim@yahoo.com
yediiklimeditor@yahoo.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com