2010-09-27

Hayata ve edebiyata dair Defter K







"Her gün bir yerden göçmek ne iyi.
Her gün bir yere konmak ne güzel.
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.
Dünle beraber gitti, cancağızım,
Ne kadar söz varsa düne ait.
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım...”

Gazetelerin kültür-sanat sayfasını gereksiz bulup yayından kaldırdığı talihsiz bir dönemi yaşıyoruz. Maalesef günümüzde magazin haberleri; edebiyat, kültür, sanat haberlerinin önüne geçti.

Gazetelerde boyalı sayfalar çoğaldı. İçerik zayıfladı. Günümüzde edebiyat, kültür, sanat haberlerine yer veren çok az sayıda gazete var.

İşte böyle bir ortamda internetin de sağladığı imkânlar ile bir çıkış sağlanabilir. Madem ki durum budur. Kötü gidişe, karanlığa teslim olmak yok. Her birimiz elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce güzelliğe, iyiliğe dair sözlerimizi çoğaltabiliriz.

Cemil Meriç’in söylediği sözler yüreğimizde yankılanıyor: "Karanlıkları devirmek ve aydınlık bir çağın kapılarını açmak için en mükemmel silâh: Kalem. Sözle, yazıyla kazanılmayacak savaş yok...Kalem sahiplerine düşen ilk vazife: Telaş etmemek, öfkelenmemek, kin kışkırtıcısı olmamak. Halkı okumaya, düşünmeye, sevmeye alıştırmak. Bir kılıcın kazandığı zaferi, başka bir kılıç yok edebilir. Kalemle yapılan fetihler, tarihe mal olur, tarihe, yani ebediyete."

Niğde’de edebiyata, kültüre ve sanata dair bir buluşma gerçekleşti. Bu Niğde için önemli bir girişim. Zira yıllardır kendi içine kapanan bir şehir kültür, sanat ve edebiyat alanında sesini duyurmaya başladı.

Defter K vesilesi ile bir araya gelen dostlarımızın hayata, insana, hakikate dair söyleyecekleri var. İnternet ortamında bize dair okunaklı sayfaları çoğaltabiliriz. Umudu, sevgiyi, gayreti, sevinci, sabrı aşılayan bir çaba ile yoldayız. Beyaz haberlerimiz var.

Defter K çatısı altındaki bu oluşumun yaşaması, gelişmesi için “yazmak” ve “paylaşmak” gerektiği düşüncesi üzerinde önemle duruyoruz. Bu noktada kalem sahiplerine büyük görev düşüyor. Etkili yayıncılık için kararlı adımlarla yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.

Edebiyat, kültür, sanat ikliminde Niğde’den başlayan bir yolculuk bu. Evet dostlar, 1 yaşında sitemiz. Nice güzelliklere, iyiliklere hep beraber, birlikte…

Niğdeli Defter K’nın ömrü uzun ve bereketli olsun !..


Murat Soyak

İrtibat:
www.defterk.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com