2010-09-02

Yücel Çakmaklı’ya yakıştı

Yücel Çakmaklı Sanat Merkezi, eğitim anlayışı ve 2 aylık dergisiyle kültür sanat dünyasına taze kan getireceğinin işaretlerini veriyor…

İstanbul’da, Bayrampaşa Belediyesi bir kültür merkezine onun ismini vermişti. Şimdi de Ankara’da bir sanat merkezi, Yücel Çakmaklı ismini taşıyor.

Yücel Çakmaklı Sanat Merkezi, adını taşıdığı büyük ustanın insanın tabii bünyesindeki sanat tarafını yücelten hasbî emeklerinin güzel bir yansıması. Sanat Merkezi, eğitim faaliyetlerini desteklemek ve sinema sektörüne yeni senaristler kazandırmak amacıyla bir de Yazı Atölyesi adını verdiği 2 ayda bir çıkacak bir dergiyle çalışmalarını renklendirmeyi düşünmüş.

Baskı tarihini Çakmaklı’nın vefat günü olan 23 Ağustos’a denk düşüren derginin ilk sayısı usta yönetmenin sanat anlayışı, sinema felsefesi ve Milli Sinema akımıyla ilgili görüş ve düşüncelerine ayrılmış. Talip Işık’ın yayın yönetmenliğinde hazırlanan derginin ilk sayısında yazı, şiir, öykü, roman ve röportajlarıyla farklı simalar gözlenirken Fatih Bayhan, Kamil Yeşil, Yaşar iliksiz, Cevat Akkanat gibi medya dünyasından tanıdığımız isimler de köşelerini almış.

Dergi, Ankara Dikmen Vadisi-2 Kompleks Kültür Merkezi’nde yer alan Yücel Çakmaklı Sanat Merkezi Çankaya-Ankara adresinden ücretsiz temin edilebiliyor. Kısa bir süre sonra ycsm@mynet.com internet adresinden de bu güzel amaçlı umut veren sanat merkeziyle ilgili haberlere ulaşılabilecek.

ÇSM'ye ve Yazı Atölyesi'ne emeği geçenleri kutluyor, değişen dünyada yeniden kendisi gibi kalarak bir yer edinmeye çalışan Türkiye profiline orijinal çizgiler katmasını diliyoruz.

Merkez'in, İstanbul'da Yenilmez Sanat Merkezi'ne de selam çakacak şekilde bir şubesi; hoş olmaz mı?


A.Kerim Sencer


www.haberkultur.net

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com