2010-09-27

Kur’an bizim kalbimize de iner mi?

Yeni Dünya Dergisi, Kur’an’ın Özel Dünyasına Giriyor…

Yeni Dünya Dergisi, Ağustos ve Eylül sayılarını, “İnsanlığın Kurtuluş Rehberi Kur’ân” künyesiyle nüzulünün 1400. yılında, her ayetinde, her harf ve kelimesinde birlerce hikmet ve sır saklı mucize kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ayırmış. Efendimiz s.a.v’e “Ya Rasulullah, her peygamberin bir mucizesi var; sizin mucizeniz nedir?” diye sorulduğunda “Benim mucizem Kur’an’dır” buyurdukları Yüce Kitabımız, insanın, Firavunlardan yana mı Musalardan tarafa mı tavır alması gerektiğini çağlar ötesi bir dil, üslup ve usul ile bütün insanlığa seslenerek ifade etmeye devam ediyor.

Yeni Dünya Kur’an Özel Sayı’sında Prof.Dr. Mehmet Emin Ay, Prof.Dr. Mahmut Erol Kılıç, Prof.Dr.Ali Akpınar, Prof. Dr. Bedri Gencer, Prof.Dr. Ejder Okumuş, Doç.Dr. Abdurrahman Kasapolu, Dr.Mehmet Sürmeli, Dr. Mahmut Ay, Kur’anı Kerim’in daim diri olan kelâmına ve onun ebedi muhatabı olan insan okuyuculara önemli mesajlar gönderiyor.

Prof.Dr. Hayrettin Karaman, Prof.Dr. Raşit Küçük, Prof.Dr. Faruk Beşer, Dr.Ebubekir Sifil, Hattat Hüseyin Kutlu, Hafızı Kurra Harun Soydaş ile yapılan söyleşilerde dün bugün ve yarına dair bir çok sual cevabını buluyor.

Rasim Özdenören, Vehbi Vakkasoğlu, Hamdi Boydak, Abdullah Yıldız, Hüseyin Akın, Metin Karabaşoğlu, Muhsin İlyas Subaşı, Mehmet Ali Bulut, Derya Güney ve Senai Demirci’nin yazıları, Kur’an iklimine daha toplumsal ve seyreltilmiş bir anlayış zemini üzerinden değiniyor.

Başta kültür sanat olmak üzere toplumumuzun temsil özelliği taşıyan Orhan Gencebay, Prof.Dr.İskender Pala, Ahmet Taşgetiren, Faruk Mercan, Mümtaz Er Türköne, Zekai Tunca, Prof.Dr.Toktamış Ateş, Ertuğrul Erkişi, Ahmet Yenilmez, Oral Çalışlar, Nazlı Ilıcak, Hasan Celal Güzel, İhsan Kalkavan, Prof.Dr. Nevzat Tarhan gibi renkli simalarıyla yapılan Kur’anı Kerim’in hayatlarındaki yerine dair kısa söyleşiler de değişik bir toplum profili okuması yapmamıza fırsat veriyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu’nun Kur’an’ı Kerim’in engin atmosferine kalbimizi açmamız yönündeki teşvik ve tavsiyelerinin yer aldı yazısı ise önemli vurgular içeriyor.

Yeni Dünya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Bıyıklı dergi ile ilgili şunları söylüyor:

“Yeni Dünya Dergisi, âlemleri şereflendirişinin 1400. yılında Yüce Kitabımıza olan şükran borcumuzu ifade ve onun sağaltıcı tesirinden daha çok istifade etmek için Ağustos ve Eylül sayılarının sayfalarını Kur’an-ı Kerim’e ayırdı. Bütün insanlık için bir rahmet olarak indirilen Kitabımızı nasıl daha iyi anlayabileceğimizi, onunla irtibatımızı nasıl daha kuvvetlendirebileceğimizi araştırmaya yöneldik sahasında uzman isimlerin yardımıyla. Bizleri mutlu eden bir güzel gelişme de bu sayımızı Almanya’daki kardeşlerimizle paylaşmak oldu. Bizi heyecanlandıran, bir o kadar da sorumlu kılan bu özel sayının, her bakımdan ‘özel’ olması için azami dikkat ve gayret sarfedilmiştir. Yine de kusurlarımız olmuş ise yüksek müsamahalarınızı dileriz. Dileriz bütün okuyucularımız için Yüce Kitabımızla gönül gönüle bir hayat sürdürebilmemiz için, istifadesi yüksek kaynak çalışmaların güzel bir başlangıcı olur bu özel sayı. Emeği geçen bütün isimsiz kahramanlara tekrar tekrar teşekkür ediyor, cümle İslâm âlemi için hayırlara vesile bereketli bir bayram diliyoruz.”

Yeni Dünya Dergisi Kur’an Özel Sayısı, akademik seviyesi, toplumsal kucaklayıcılığı ve görsel titizliği arşivlerde yerini alması gereken özel bir sayı niteliğinde. Ultra-ekonomik 'özel' ücretlendirmesi de hizmete saygının güzel bir nişanesi.

Biz de emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Dileriz okuyanı, tavsiye edeni, anlayanı ve duacısı çok olur...



A.Kerim Sencer


HaberKültür.Net

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com