2010-08-07

'Yedi İklim' dergisi 245


Yedi İklim dergisi 245. sayısıyla okuyucuya yeniden selam ediyor, merhaba diyor.

Derginin bu sayısında şiirlerin ağırlıklı yer tuttuğunu söyleyelim. Kâmil Eşfak Berki yeni bir şiiriyle katkıda bulunuyor bu ayki sayıya. Diğer şairler ise Nurettin Durman, Fatma Şengil Süzer, Aykut Nasip Kelebek, Hüseyin Alemdar, Şahin Taş, Koray Feyiz, Ahmet Tokiş, Fatih Demirel, Ali Karan, Burcu Akkanlı,Taner Sabancı, Duygu Küçüker, Ümit Zeynep Kayabaş, Emre Şimşek, Süleyman Unutmaz ve Pali Canon.

Derginin bu sayısında yer alan öykücüler ise, Hasan Aycın, Ali Haydar Haksal, Yunus Emre Özsaray, Bülent Gündoğan, Ebru Ak, Mustafa Oral, Mükerrem Mete ve Veysel Altuntaş. Haksal uzun zamandır ilk kez bir öykü yayınlarken, Mükerrem Mete ise ilk kez bir öykü yayınlıyor.

Derginin bu sayısında iki çeviri var. Çeviri metinlerin ilki Habil Tecimen Türkçesiyle Victor Hugo'ya, ikincisi ise Mustafa Burak Sezer Türkçesiyle James Merril'e ait. Tecimen ve Sezer dünya şiirinden yaptıkları çevirileri Yedi İklim'de değerlendirmeye devam edecekler inşallah.

Artık derginin klasiği olan bölümde, hattat Mustafa Cemil Efe, hat üstadlarını tanıtmaya devam ediyor. Efe'nin bu ayki misafiri Mustafa Halim Özyazıcı, bilinen adıyla Halim Efendi. Efe, bu ay "Hiç" demiş.

Derginin bir diğer klasiği de Hasan Aycın çizgileri... Yayınlanmaya devam ediyor.

Derginin bu ayki sürprizi değerli akademisyen Yakup Şafak Hoca'nın "Ahmet Remzi Dede'nin Matbû Divanınında Bulunmayan Bazı Şiirler" adını taşıyan yazısı. İlgilisi için altın değeri taşıdığını ifade edelim bu makalenin.

Bu sayının söyleşisi Vural Kaya ile yapılmış. İsmail Demirel tarafından gerçekleştirilen söyleşi, şairin, Zarifoğlu'nun çocuk kitapları üzerine hazırladığı tez üzerine yoğunlaşmış.

Son bir kaç aydır dergiye gerek çeviri gerek telif ciddi katkılarda bulunan Habil Tecimen yine Fransız edebiyatı üzerinden bir yazı kotarmış: "Çirkin Fransa Âşık Fransız".

Hümeyra Yuva, Ahmed Muhip Dıranas'ın şiirlerindeki ayna imgesini incelerken, İsmail Demirel de Sezai Karakoç'un Çağ ve İlham III -Yazgı Seçişi- kitabını inceliyor.

Osman Bayraktar, artık kitaplaşmasını beklediğimiz gezi-inceleme yazılarına, "Yaşantılar"a devam ediyor. Bayraktar, hac ile ilgili geçen sayı başlayan yazısına devam ediyor. Mustafa Uçurum oruçla ilgili güzel bir deneme kaleme almış.

Hayırlı okumalar.


İrtibat:

0 216 399 19 14
0 216 352 49 77
yediiklim@yahoo.com
yediiklimeditor@yahoo.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com