2010-08-19

Yazmak eylemi ve 'Edep' dergisi

Arif Ay yönetiminde yayımlanan “Edep” aylık edebiyat dergisinin (Ağustos 2010) 6. sayısı çıktı. Arif Ay’ın kaleme aldığı “Sezai Karakoç Şiirinin Kültürel Dokusu” başlıklı araştırma-inceleme yazısı devam ediyor. Sezai Karakoç’un bir ömür emek, sabır, dua ve gayret ile inşâ ettiği diriliş düşüncesinin kültür kaynakları üzerine önemli bir çalışma bu yazı.

Murat Soyak “Kır Çiçeği” ve “Acı Anı” isimli şiirleri ile, Cevat Akkanat “Alay Köşkü” ve “Pilav Günü Kantosu” isimli şiirleri ile, Âdem Turan “Festival Şairlerini Bekler İken” isimli şiiri ile, Mediha İstanbullu “Koşarak Geçiyor Gün Işığı Penceremden” ve “Gökyüzünü İzleme Evleri” isimli şiirleri ile, Vehbi Başer “Bir Mesih Anlar, Bir Belki Sen…” isimli şiiri ile ve Arif Ay “Gölgelikler” isimli şiiri ile "Edep” dergisinin bu sayısında yer alıyorlar.

Fatih Budak, “Sevgi Neydi?” başlıklı yazısı ile sevginin günümüzdeki hallerini anlatmış. Okuyuculara yitip giden güzellikleri hatırlatma çabası ile sormuş: “…Her gün bir parçamızı daha tüketen teknoloji çağında sevgiye en son ne zaman yürekten bir merhaba demiştik, hatırlayanınız var mı? Hatırlıyor musunuz sevgi neydi?”

Halis Emre “Dumanı Üstünde” isimli yazısı ile yeni çıkan kitapları tanıtıp değerlendirmiş. Okunacak kitaplar noktasında bir işaret, bir belirleme.

“Değinmeler” bölümünde Edep dergisi hakkındaki güzel gelişmeler yansıtılmış. “Altı Çizili Satırlar”da geçmiş güzel günleri duyuran, iyilikleri vurgulayan bir iktibas yapılmış.

“Edep” dergisi hakikat ışığında hayata ve insana doğru güzel yürüyüşünü sürdürüyor. Edebiyat, düşünce, sanat ikliminde diriliş ve direniş ruhu yeniden sayfalara yansıyor. “Edep” dergisi umudu, sevgiyi, hakikati duyuruyor.

İbrahim T. Çağlayan


İrtibat:
P.K. 391
Yenişehir/Ankara
edepdergisi@gmail.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com