2010-08-02

'Lacivert' öykü ve şiir dergisi


Merhaba,

Uzun bir yaz. Bahçede vişne, tencerede kaynayan reçel, sokaktan gelen top sesleri… Küçük bir erkek çocuğu bisikletinin üstünde ha bire tekerleklere yükleniyor, yalpalıyor ve yerde. Bir anne, uçuşan etekler… Yaşanası bir dünyanın bu sesleri, sanmayın ki kayboldu. Korkunç müteahhitlerin diktiği cam kafeslerin arasında varlar. Yeter ki kulak verin. “Vadim hala yeşil.” Bahçelerde, cama betona boğulan yüksek evlerde, şehrin saklı mahallelerinde, insan sesleri arasında Lacivert de yaşayıp gidiyor.

Melike ve Şafak bizim yeni sakinlerimiz. Derginin çıkması için ta Diyarbakır’dan omuz veren Faruk ile birlikte, hepsi bu işi yarınlara taşıyabileceğimizin umudu. Onlara aramıza hoş geldiniz diyoruz.

Bu sayıda 2008 Yunus Nadi Öykü ödülünü alan değerli yazarımız Alper Akçam ile sanat anlayışı, eserleri, Türkiye’nin siyasi tarihi, aydınlanma süreci üzerine uzun soluklu bir söyleşi gerçekleştirdik. Ülkemizin son yüzyılının serüvenine sanat cephesinden bakmaya çalıştık. Bilgi kirliliğinin yaşandığı bu dönemde, Sayın Akçam’ın değerlendirmelerinin ufkumuzu açacağını umuyoruz.

Mektup; unutulmaya yüz tutan bir yazın türü. Şimdilerde postacılar sadece fatura taşımakta. Bu bağlamda, yazarların edebiyat anlayışlarını dile getirdikleri, edebiyat ortamını tartıştıkları edebi mektuplarını konu edinen bir dosya hazırladık. Belki geçmişe bir yolculuk, belki yeni bir bakış açısı… Severek okuyacağınızı umuyoruz.

Dünya edebiyatından Romain Gary’i sayfalarımıza taşıdık. Yazdıkları ve farklı kişiliği ile ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

2 Temmuz!.. İçimizi yakan gün. Bir daha yaşanmasın!..

İyi okumalar.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com