2010-08-27

'Bir nokta' edebiyat dergisi

Bir keman derin inleyişlerle geçiyor, zamanın tülünün açıldığı, ruhun epridiği bir anın içinden. Bir el masaya can eriği, kayısı ve kiraz koyuyor. Bir el bir başka ele karşılık veriyor Rumelikavağı'ndan Anadolukavağı'na, sonra mesafeleri aşarak Cinnah Caddesi'nden dönüp o sokağa bir demet gül bırakıyor. Takvimde l8 Mayıs için “Gül Mevsimi” notu var ya, o da, ille de gül demeti sunacak oraya. “Keman kemaniyi çalıyordu maun bir gök altında”.

İkinci yüz sayının ilk sayısı elinizdeki sayı. İkinci yüz. Kim bilir? Yüzüncü sayımızı kutlayanlara “yegan yegan” teşekkür ediyoruz. Yolculuk sürüyor. İnsandan insana, ağaca, kuşa, toprağa ve göğe doğru. İyilik ve sevgi tohumu sözcükleri zaman tarlasına eke eke yürümek çabasıyla. Emeği, alınterini, insanı, aşkı biteviye kollayıp savunarak.

Yüzüncü sayı için arkadaşlarımız hayli emek verdiler. Titizlenmelerimize karşın eksiklerimiz oldu. Geç yetişen, vaktinde geldiği halde karmaşada dergiye giremeyen yazılar oldu. Mesela Mehmet Kurtoğlu'nun ve Mustafa Yıldız'ın yazıları. Bir de geç kalanlar var. Telafi ediyoruz bu sayıda.

Cümleye noktayı koyduğumda içeri girdi Rufi Abi. İki kolu da yok. Bir hastalık tehlikesinden kurtulmuş, tahliller iyi çıkmış. Mahallenin yaşlılarından artık. Çocukluğumdan beri, yani kırk yıla yakındır tanırım onu. İki kolunun olmayışından dolayı hep ezilmişimdir. Az önce konuşup halleşirken de kavuşturduğum kollarımı arkama sakladığımı fark ettim. “Allah'a çok şükür” diyor Rufi Abi. Çok şükür.
Esenlikle kalınız efendim. M.S

İrtibat:
Örnek Mahallesi 35. Cad. No: 26 Üsküdar 81190 /İstanbul
0216 324 36 05
bilgi@istanbulbirnokta.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com