2009-03-07

Ne Aday Ne Vaat, İdeoloji ve İcraat!

Yeniden bir yerel seçimle karşı karşıyayız. Seçilenler ve seçenler arasındaki ilişkinin, halkın özgür iradesinin tescilli bir şekilde açığa çıkacağı güne doğru ilerliyoruz hep birlikte. Partiler adaylarını belirledi, çalışmalar, propagandalar son hızla devam ediyor. Şairin dediği gibi “herkes ayrı bir hesabın peşinde”.

Tüm bu hengame arasında, “Genç” araştırmacılar, seçilme ihtimali olanların heyecanını bir kenara bırakıp, seçmenler acaba ne âlemde diye merak etti. Özellikle de genç seçmenlerin, seçilmekle, seçmekle ilgili görüşlerini topladı. Bu doğrultuda, yaş aralığı 18-30 olan, Türkiye'nin dört bir yanından 1011 genç ile görüşüldü. Dosya konusu çerçevesinde şu soruların cevaplarını bulacaksınız: “Oy kullanabileceği halde oy kullanmayacak olan gençler var mı? Varsa sebepleri nelerdir? Oy kullanırken hangi kriterlere öncelik veriliyor? Adayların vaatleri seçilmek için bir önem taşıyor mu? ‘Seksenlerden sonra apolitik bir gençlik meydana geldi’ görüşü doğru mu? Parti liderleri ne kadar etkili? Aile ya da arkadaş tavsiyesi üzerine oy kullanan gençler var mı? Geçmiş dönemde yapılanlar gelecek seçimleri ne kadar etkiliyor? Tuttuğu futbol takımını ölene kadar destekleyeceğini söyleyen taraftarlar olduğu gibi, tuttuğu partiyi her ne olursa olsun desteklemeyi düşünen gençler var mı? Seçmen yerine seçilen olmak isteyen kaç kişi var?”

Röportaj köşelerinin bu ayki konukları Nazan Bekiroğlu, Salih Memecan ve Bülent Parlak. Bekiroğlu ile ağırlıklı olarak son çıkan kitabı “Lâ” üzerine, Memecan ile “mizah” üzerine, Parlak ile dergi, şiir ve dünya halleri üzerine konuşuluyor.
Harun Kırkıl'ın “Amerikan Azizlerinden Hollywood Menkıbeleri”, Taha Kılınç'ın “Yeruşalayim'den İstanbul'a Mektuplar-1”, Hatice Yaltırak'ın “Vicdan Hep Hakikatin Tarafını Tutar”, Aslı Toprak'ın “Kahrolsun Kapitalist Kaynanalar ve Onların İşbirlikçi Oğulları” isimli yazıları Genç'in mart sayısının mutlaka okunması gerekenleri arasında.

Türkiye'nin gazete şeklindeki tek dergisi “Tarih Gastesi” de Genç'le birlikte yeniden sizlerle. Tarih Gastesi çıktığından beri gönül rahatlığı ile “Kim demiş gençler tarih okumuyor!” diyebiliyoruz. İşte size Tarih Gastesi'nin son başlıklarından bir kaç örnek: “İbn-i Haldun'la Tarih ve Tarihçiler Üzerine Yüzyılın Röportajı”, “Sıcak Gelişme! Behlül Dâna İstifa Etti”, “İstanbul'un İlk Belediye Başkanı”, “Çanakkale Cephesinde Son Durum: Geldiler, Gördüler, Kaçıyorlar!...” Tüm Türkiye'de beğeniyle karşılanan gastemizi kaçırmayın deriz.

Genç Dergi'ye nasıl ulaşacağınız konusuna gelince: 0212. 671 07 00'dan (dahili 178) müşteri hizmetleri merkezini arayıp abone olabilir, size en yakın Kültür Dergi Dağıtım satış noktasının yerini öğrenebilir yahut derginizi NT ve Gökkuşağı mağazalarından temin edebilirsiniz.

İrtibat:
www.gencgonulluyuz.biz
www.gencdergisi.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com