2009-03-28

Kurtuba’nın ikinci sayısı çıktı !..


Dergide, Hakan Albayrak’ın çok acayip fotoğrafları var. Her şey Kadir Metin'in Aksiyon'da çalışırken, arşive girmesiyle başlamış. Tempo Dergisi'nde Hakan Albayrak ve Nihat Genç'in çok ilginç fotoğraflarını bulmuş. O dönemleri bilirsiniz… Bugünün “siyaset danışmanı” Ruşen Çakır, bir “mühtedi” gibi dolaşmadık cemaat bırakmıyor, bizimkiler ise neredeyse minbere çıkarıp müminlere hutbeler verdirecekler… İşte o Ruşen Çakır'ın dikkatini “efsanevi dergi” Çete çekmiş ve iki “milli”tan ile bir röportaj yapmış. Kadir Metin, Ruşen Çakır'a ulaştığında o röportajı hatırlamış fakat fotoğrafları ben de bile yok demiş.

Sonra görev Kurtuba'nın genç editörü Barış Öztürk'e düşmüş. Basın müzesinde arşiv taramasına girmiş, Tempo Dergisi'nin binlerce dosyasını okumuş ki neredeyse ahlakı bozulacakmış. En sonunda röportaja ve fotoğraflara ulaşmış. Fotoğrafların bir kopyasını alıp Çemberlitaş'tan Sultanahmet'e doğru muzaffer bir komutan edasıyla yürümüş.

Dünya Vicdan Günü'nde, Konya'dan elinde dergilerle gelen Selman Maltaş'ta vardı. O zaman gördük ki Kurtuba'nın ikinci sayısı çıktı. İkinci Kurtuba ilk sayısında yer alan kadroyu tamamen korumuş ve çıtayı yükseltmiş.

Barış Öztürk'ün titiz çalışması sonucu ele geçen fotoğraflar da derginin sayfalarında kendine yer bulmuş.

Muhittin Güleş, Kadir Metin, Alper Gencer ve Murat Menteş, Hakan Albayrak dosyası için görüş belirtmişler.

Fatih Mutlu ile bir röportaj yapılmış.

Ümmühan Atak güzel bir yazı yazmış.

Mehmet Serhan Tayşi üstaddan, Kurtuba'nın “ne demek olduğuna dair” görüşler alınmış.

Hatice Algın, şiir üzerine tahliller ve inceleme yazılarına devam etmiş.

Kurtuba Dergisi'ne İstanbul'da; Ağaç, Zen ve Bisav'dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca gönüllüler aracılığıyla Kurtuba Anadolu'nun dört bir yanına yayılıyor. Taşra satış noktaları için derginin internet sitesini ziyaret etmeniz gerekecek.


Cesur Küçük

İrtibat:
www.kurtubadergisi.com
kurtubadergi@gmail.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com