2009-03-14

"Dergâh" dergisi


DERGÂH aylık edebiyat, sanat, kültür dergisi
Sayı: 229, Şubat 2009



Dergâh dergisinin 229. sayısı, roman sahasındaki geniş oylumlu çalışmalarıyla öne çıkan Hakkı Özdemir’in bir yazısıyla başlıyor. “Olguların dışında, metinlerin içinde; tarih ve roman” başlıklı yazı, adeta yetkin bir eleştirmenin müjdesini veriyor.

Hüseyin Akın, Durmuş Beyazıt, Mehmet Tepe, Nurettin Durman, Yavuz Yavuzer, Mesut Bostan ve Mustafa Burak Sezer bu sayının şairleri.

Derkenar sütunlarını İbrahim Tenekeci, Kâmil Yeşil ve Mustafa Ayyıldız dolduruyor. Tenekeci, geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan şair Levent Sunal’ı; Yeşil ise hikâyeci Orhan Duru’yu yazdı. Ayyıldız’ın konusu ise Nazan Bekiroğlu’nun son eseri Lâ.

Mustafa Başpınar ve Ayşegül Ünal bu sayının hikâyecileri.
Hikâye üzerine kaleme aldığı yazılarla dikkat çeken Kâmil Yıldız, bu kez Mihriban İnan Karatepe’nin Türkiye Yazarlar Birliği 2008 Hikâye Ödülü’nü alan Hacıyatmaz kitabına değiniyor.

Hanife Öz ise Sibel Eraslan’ın ilk hikâye kitabı Balık ve Tango’yu konu ediniyor.
Hasan Öztürk, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Dergâh dergisinde yayınlanan hikâyeleri değerlendiriyor. Görünen o ki, iki bin sekiz, hem hikâye hem de hikâye üstüne yazılmış yazılarla, bereketli bir yıl olmuş.

Mart sayısının orta sayfa sohbeti, ünlü pulcu A. Şükrü Bahadır ile yapılmış. Bahadır, sadece pulla ilgili değil, insandaki koleksiyon merakı hakkında da ilginç bilgiler veriyor.

İrtibat:
Binbirdirek Mah. Klodfarer Cad. No: 3/20 Altan İş Merkezi Sultanahmet - İstanbul
(212) 518 95 78 (3 Hat)

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com