2008-11-22

"Otuzuncu Harf" dergisi


Otuzuncuharf kaldığı yerden

Yayınına bir süre ara veren ve bir grup genç kuşak yazar, şair tarafından hazırlanan Otuzuncuharf edebiyat ve düşünce dergisi 4. sayısı ile kaldığı yerden devam ediyor. Filistin direnişçilerine vermiş olduğu sivil destek sırasında bir Yahudi tankının altında kalarak can veren Rachel Corrie için yapmış oldukları etkinlik ve ilan ettikler Dünya Vicdan Günü ile dikkatleri üzerlerine çeken Otuzuncuharf dergisi yayınlanan yeni sayısında da benzer duyarlılığı sürdürüyor.

Yazar ve televizyoncu Selahattin Yusuf ile yapılan söyleşi bir hayli ilgi çekici. Güncel meseleler ve edebiyata ilişkin konularda yapılan söyleşide Yusuf kaybolan duyarlılıklarımıza farklı yerlerden pencereler aralıyor.

İsa Karaaslan'ın kaleme aldığı Modern Türk Şiirinde İkici Yeni başlıklı yazı, Esra Dilce'nin Behçet Necatigil üzerine çözümlemeleri, Yüksel Güngör'ün Algı Problami üzerine geliştirdiği felsefi metin, Mustafa Alp'in sinema sanatının varoluşuna ilişkin eleştirel düşünceleri, Abdullah Yalçi'nin Suç ve Ceza romanının psikolojik derinliğine inmeye çalışan çıkarımları ve Yunus Emre Tozal'ın entelektüel kavramının izini sürdüğü yazısı derginin ciddi metinleri olarak karşımıza çakıyor.

Bunun yanında İlyas Alagöz'ün, Emre Dinç'in, Ercan Ertunç'un, Mustafa Nazif'in, Nurdal Durmuş'un, Banu Özbek'in, Ümmügülsüm Tat'ın, Hares Yalçi'nin, Enver İmaretli'nin, Adem Dönmez'in ve Rabia Bulut'un öykü ve denemeleri derginin kendisine has kadrosunun ortaya çıkardığı özgün metinler olarak değerlendirilebilir. Bu sayıda şiirlerini yayınlanan isimler ise şöyle: Gökhan Şimşek, Emine Tansu, Adnan Karakaş, Emre Dinç, Kurtuluş İzbek, Sümeyye Akkök, Mustafa Uysal, Nihat Kaçoğlu, Özgül Başar, Haki Çelik.

Dergi aynı zamanda her sayısında çizim ve desen çalışmalarına da yer veriyor. 4. sayının özgün çizim çalışmaları ise Furkan Birgün'e ait. Otuzuncuharf uzun bir aradan sonra çıkardığı bu yeni sayısını bir süre evvel trafik kazası sonucu kaybettikleri ve dergi kadrosundan olan arkadaşları Sümeyye Çomaklı'ya ithaf etmiş.

İrtibat:
www.otuzuncuharf.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com