2008-10-08

"Umran" dergisi


“İçimizdeki Boşluğu” Yabana Atmayın!

Umran’ın Ekim sayısında, Burhaneddin Can, Ramazan Kayan, Sibel Eraslan, Abdullah Yıldız, Abbas Apaydın gibi seçkin isimlerin yanı sıra kendisiyle söyleşi yapılan Richard Falk ve Umran için yazdığı makalesi ile Noam Chomsky de yer alıyor.

Umran, ‘yürüyen siluetlere mi dönüşüyoruz’ endişesini dile getirerek seçkin yazarlarıyla Güzel Ahlak’a vurgu yaparken toplumun ve bireyin içindeki boşluğu hiç yabana atamayacağımız bir zamandayız, diyor. Burhanettin Can, Ramazan Kayan, Sibel Eraslan, Abdullah Yıldız, Abbas Apaydın’dan oluşan dosya yazarları konuyu enine boyuna, sarsıcı bir şekilde işliyorlar.

Umran Ekim sayısında, dosya konusu dışında, gündeme ilişkin önemli konu ve isimlere yer veriyor. Umran, uluslar arası siyasetin Gürcistan olayları ile başlayan ve büyüyen gündemine, alanın sayılı iki kaynağı Richard Falk ve Noam Chomsky’nin Umran için açtıkları penceresinden bakma imkânı sağlıyor. Noam Chomsky’nin Umran için yazdığı makalesi ve Richard Falk’un yöneltilen sorulara verdiği cevaplardan önümüzdeki dönem; “Ne Yeni Soğuk Savaş Ne de Tek Kutuplu Dünya” şeklinde de okunabilir.

Umran ulusları siyaset, düşünce ve kültür alanında birincil kaynakları okuyucularıyla buluşturmaya devam ediyor. Dergi ayrıca, dini ve felsefi açılımlarıyla adeta bir ölüm kalım meselesine dönüştürülen Cern’deki yüz yılın deneyini analiz sayfalarında Selçuk Kütük’ün kaleminden ele alırken, Asım Öz’ün Dini Anlatımın Starlaşması başlıklı yazısı ile Umran bağımlılarının ilgiyle takip ettikleri Abdullah Yıldız’ın hazırladığı ve hem bir yakın tarih okuması hem de sosyolojik bir analiz hüviyetine sahip Geçmişten Geleceğe Ko(nu)şanlar sayfasında yer alan Ahmet Akın Çığman söyleşisini de Ekim sayısında okurlarına sunuyor.

İrtibat:
www.umrandergisi.com
umran@umrandergisi.com
0 212 640 01 12

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com