2008-10-10

Kurtuba'nın 40. Sayısı


İnternet üzerinde yayın hayatına devam eden Kurtuba Edebiyat Kültür ve Sanat Dergisi’nin 40. sayısı yayımlandı.

Yeni sayıya Sezai Karakoç’un, “Siz Fırat’ı ve Dicle’yi bıçakla kesebilir misiniz? Burası senin burası benim diyebilir misiniz? Oysa Fırat ve Dicle, şırıltılarıyla kendi mecralarında akarken bize diyorlar ki, ‘sen nasıl parçalanmazsan, bir bütünsen, ben de bir bütün olarak, yalnız türkün, yalnız arabın, yalnız kürdün değilim. Hiç kimse bana tek başına sahip çıkmasın. Ben İslam milletinin suyuyum, onun can damarıyım. Siz de bundan ibret alınız ve parçalanmayınız, bölünmeyiniz’. İşte bize coğrafya böyle sesleniyor” sözleriyle başlayan dergide bu hafta, 19 Ekim 2003 yılında Hakk’a yürüyen Aliya İzzetbegoviç için hazırlanan dosya dikkat çekiyor.

Aliya İzzetbegoviç dosyasında Suphi Giz, Bilge Kral’ın hayat hikâyesini anlattığı portre çalışmasıyla, Salih Demirhan, Ayvaz Dede ve Aliya İzzetbegoviç denklemine temas ettiği, “Gelecekler, Çok Kalabalık Gelecekler” başlıklı enfes öyküsüyle ve Selman Maltaş, Aliya’nın aksiyonuna dair yazdığı, “Aliya Sen Olmasaydın” adlı soruşturmasıyla yer alıyor.

Kurtuba Dergisi yazarlarından Hatice Algın'ın, Mustafa Kutlu’nun son yayımladığı kitabı “Huzursuz Bacak” kitabına dair hazırladığı “Sevgili Okur’a” başlıklı dosya 40. sayının ürünleri arasında bulunuyor

Dergide son dönemde yazdığı hikâyeleriyle büyük beğeni toplayan Yavuz Akengin, “İnsani Bir Yer” adlı hikâyesiyle, Leyla Marankoz, “Seherin Çanları” şiiriyle ve son olarak Ceyhun Emre Teoman, “Ayn-ı Ali” isimli deneme tadındaki yazısıyla okuyucularını bekliyor.

Selman Maltaş


İrtibat:
www.kurtubadergisi.com
kurtubadergi@gmail.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com