2008-09-17

"Kur'ani Hayat" dergisi


Bir Ramazan vaktinde insanı muhatap alarak vahyini inzâl eden Allah’a hamd,
Aldığı vahyi canı pahasına ve olağanüstü bir gayretle bize ulaştıran Efendimiz’e salât,Kur’an’la hayat bulup onunla inşa olmak isteyen mü’minlere selam olsun.

1429 yılının mübarek Recep ayında başlattığımız Kur’ani Hayat yolculuğumuzun Ramazan’la buluşan bu ikinci sayısında, yine Kur’an’a ve hayata dair birbirinden kıymetli yazılar bulacaksınız.

Kur’an’la Ramazan’ın ilişkisini ele alan başyazıyı, Cabiri’nin dergimiz için kaleme aldığı akıl ve imanla ilgili makalesi takip ediyor. Ardından, Ramazan ve oruç ayetlerinin manası, Ramazan’da Kur’an okuma geleneğinin zaafları, bilinç bölünmesinin doğurduğu sorunlar, Kur’an’ın şifreli bir kitap olmadığı, vahyin neyi hedeflediği, Kur’an’ın kıssalarla insanı nasıl terbiye ettiği, tefsir usulü alanında önerilebilecek yeni bir yöntem gibi konularda birbirinden kıymetli makaleler geliyor.

Kur’an’da kitap kavramı ve Kur’an’ın toplumu nasıl inşa ettiği ile ilgili iki makale, ilk sayının devamı olarak ikinci sayıda yerini aldı.

İkinci sayımızda iki mülakat yayınlıyoruz. İlki, Hayat Kitabı Kur’an: Gerekçeli Meal-Tefsir adlı kıymetli çalışması üzerine Mustafa İslamoğlu hoca ile yapılan mülakat. İkincisi, namazın sağlık açısından ehemmiyeti üzerine Prof.Dr. Nihat Bengisu hoca ile yapılan sohbet. Her ikisini de zevkle okuyacağınızı ümit ediyoruz.

Kur’ani Hayat Dergisi’nin son kısmında Kur’an Haberleri, Kur’an Kitaplığı ve Okuyucu Mektupları bölümlerini bulacaksınız. Aziz Kur’an’ın ana konularını şiir ve çizgi diliyle sunmaya da devam ediyoruz.

Kur’ani Hayat Dergisi’nin elinizde tuttuğunuz ikinci sayısını okuduktan sonra kanaatlerinizi bizimle paylaşmanızı bekliyoruz. Bu yolculuğu ancak sizlerle birlikte ve sizlerin aktif katkılarıyla yürütebiliriz.

29 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Gösteri Merkezi’nde ‘Hitamu Misk’ adıyla gerçekleştirilen Nâs Sûresi tefsiri programında okuyucusuyla buluşan ilk sayımıza gösterdiğiniz sıcak alâkadan dolayı siz değerli okuyucularımıza kalbi şükranlarımızı arz ediyoruz. Tebrikleriniz bizleri yüreklendirdi, tenkitlerinizden istifade ettik.

İlk sayımızda “Niçin Kur’ani Hayat” başlıklı Başyazı’nın Arapça tercümesinin güzel basılamamış olmasından dolayı Mustafa İslamoğlu hocamızdan, “Allah, Kur’an’ı Anlamamızı ve Üzerinde Düşünmemizi İster” başlıklı makalesinin giriş sayfasında hatayla başka bir yazara ait spot kullanılmış olmasından dolayı da Prof.Dr. İbrahim Sarmış hocadan özür diliyoruz.

Ömrünüzün ramazan, âhiretinizin bayram olması niyazıyla…

İrtibat:
www.kuranihayat.net

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com