2008-09-17

"Kur'an Nesli" dergisi


Kur'an Nesli dergisi 10. sayısıyla okuyucularıyla buluşurken bugün anlamını yitirmiş Kur'an ayı ramazanı yeniden tartışmaya açıyor. Ramazan eylemlerimizi, ona yüklediğimiz anlamı ve Ramazanla özdeşleşen kavramları masaya yatıran dergide, aynı zamanda İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile yapılan önemli röportaja da yer veriyor.

Ramazan'da Kur'ân'ın daha fazla gündemde tutulması gerektiği düşüncesinden hareketle bu sayısında Kur'ân'la ilgili yazılara daha fazla yer vermeye çalışan dergi, dosya içeriğini yoğunluklu olarak Kur'an çalışmalarına ayırmış. Dosyaya Ramazan'da hangi amelleri nasıl ifa etmemiz gerektiğini inceleyen bir grup çalışmasıyla: "Bilgi, İnanç ve Eylem Bütünlüğünde Ramazan" ile başlayan dergi, Dünyevileşmeyi ve buna karşı bir kalkan görevi gören orucu inceleyen Seray Kul'un "Dün Ya Da?" yazısını okuyucularıyla paylaşmış.

Muvaffak Çığ, rızk ve infak kavramlarını, bunlarla ilişkili çeşitli alt başlıklar eşliğinde ve güncelle irtibatını kurarak anlatan bir yazı kaleme alırken, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile, dünyada Ramazan'ın nasıl kutlandığına, nasıl yardım yapılması gerektiğine dair bir söyleşi de okuyuculara sunuluyor.

Derginin yazarlarından Rıdvan Çeliköz ise, Kur'ân'ı doğru anlamak için "Kur'ân'ı Anlama Aşamaları"na yazısında yer vermiş. Bülent Şahin Erdeğer, Kur'ân'ı anlamak noktasında kilit öneme sahip bazı kavramları farklı bakış açılarına göre karşılaştırarak "Kur'ân Tasavvurlarımız" yazısını kaleme almış. Derginin bir diğer yazarı Halime Gerçek ise, gündemimizi Kur'ân'la nasıl inşa etmemiz gerektiğini anlatan çalışması "Kur'ânî Bir Gündeme Doğru"da, İslam'ın hayat veren mesajının nasıl olup da bizim yaşamlarımızda etkisiz kaldığını sorguluyor. Yüksel Arı, ilk mesajlar ile risaletin başlangıcını inceleyerek Kur'ân'ın güncelliğini anlatan yazısı "Kur'ân Bu Çağa Ne Söyler?"de önemli bir konuya temas ediyor, bir bakıma mü'minlerin kendileriyle hesaplaşmaları gerçeğine dikkat çekiyor. Semra Aydın ise dosyayı bir kitap tanıtımıyla; Mehmet Pamak'ın "Ramazan ve Kur'ân"ını anlatan çalışmasıyla tamamlıyor.

Ayrıca dosya dışında Hatice Kübra Eroğuz Müslümanların tüketimle imtihanını sorgulayan "Tüketimle Tükeniyor Ömrümüz" başlıklı bir deneme kaleme alırken Tuğba Bünül ise, "Helakımız Yakın Değil Mi?" isimli yazısında Hz. Lût'un karısı örneğinden zulme, ifsada sessiz kalmanın sonuçlarını inceliyor.

"Ramazan'da Kur'an'la yeniden hayat bulmak" spotuyla bu sayısını okuyucularının beğenisine sunan dergi hakkında daha fazla bilgiyi www.kuranneslidergisi.com internet adresinden ya da 0262 239 49 07 nolu telefonlardan edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com