2012-11-28

‘Şiir Vakti’ dergisinin güz sayısı


Şiir Vakti dergisi 2. sayısı ile yine dopdolu. Şiirin en güzel vakti çağrısıyla çıkan derginin bu sayısında şiirleriyle: Yusuf Bal, Suavi Kemal Yazgıç, İlkay Coşkun, Eyyüp Akyüz, İsa Tunçbilek, Selim Tunçbilek, Vedat Ali Tok, Özge Sönmez, Hira Özsoy, Vildan Poyraz Coşkun yer almış. Dergi bir şairden birden fazla şiir yayınlamakla farklı tarzı ilke edinmiş gözüküyor. Bu anlayış şairleri okura daha iyi tanıma imkânı sunuyor.

Sonbahar sayısından dikkat çeken yazılar ise Amerikalı yazar Katherina Branning’in ülkemizde yayınlanan “Bir Çay Daha Lütfen” isimli kaynak yayınlarında çıkan eserini Selim Tunçbilek incelemiş. Yazarla Muhsin İlyas Subaşı’nın konuşması da dergide okuyabileceğiniz önemli bir konuşma. Senem Gezeroğlu’nun “Wirginia Woolf’a Dair” yazısı okunmaya değer yazılardan. Ayrıca Kürşat Akkaş imzasını taşıyan şair selim Tunçbilek’in “On Üçüncü Gün” kitabı üzerine derinlemesine inceleme içeren yazısı ciddi bir çalışma ürünü. Alper Yüce, Hasbi Metin Sömürü üzerine kaleme aldıkları yazılarıyla farklı bakış açıları yakalamışlar.  Betül Alpaslan derginin diğer yazılarını kaleme almış.

Şiir Vakti şiirde ve edebiyat hayatımızda kendini hissettiren dergilerden olacak gibi gözüküyor. Zira Kış sayısını Darbeler ve Şiirimiz konusuna ayırmış. Merakla bekliyoruz. Dergiye www.siirvaktidergisi.com adresinden erişebilirsiniz. E-posta adresi ise bilgi@siirvaktidergisi.com.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com