2012-11-26

K + şehir kültürü dergisi


Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı tarafından yayımlanan K+ dergisi, kültür ve sanat meraklıları tarafından beğeniyle takip ediliyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, nitelikli kültürel yayımlara bir yenisini ekledi.  
3 ayda bir çıkacak şehir kültürü dergisi K+’da Konya kültürüne dair önemli yazıların yanı sıra, Türkiye edebiyatının güçlü kalemlerinin yazıları da yer alıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi adına K+’nın sahipliğini Başkan Tahir Akyürek yaparken Genel Koordinatör Dr. M. Sami Küçüktığlı, Yazıişleri Müdürü M. Ali Orak, Editörü ise M. Ali Köseoğlu. Derginin yayın kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Abdullah Harmancı, Köksal Alver, İbrahim Demirci, Ali Işık, Hakkı Biçer.

BİR NEFESTE KONYA’YI KEŞFET
Derginin ilk sayısında kapak konusu olarak yer alan Köksal Alver’in kaleme aldığı ‘Konya’yı bir nefeste keşfet’ başlıklı yazı dikkat çekiyor.
Konya’nın mekânlarından insanlarına, sanatçılarından mahalle ve sokaklarına kadar öne çıkan değerleri, yazıda sürükleyici bir üslupla dile getiriliyor. Bu yazıyı Mehmet Kahraman’ın kaleme aldığı ‘Edebiyatımızdan Konya’yı okumak’ başlıklı yazı destekliyor. Mehmet Kahraman, bir yandan Konya’nın şehir olarak girdiği edebi eserlerin altını çiziyor, diğer yandan Konyalı edebiyatçıları işaret ediyor.
USTALAR DA BU DERGİDE
Dergide Konya’nın önemli kalemlerinin yanı sıra Türkiye’nin de yakından tanıdığı isimler ürünleriyle yer alıyor.
Arif Ay ‘Ruhsuz Kentler’, Mustafa Armağan ‘Can Şehrinin Hümâsı’,  A. Vahap Akbaş ‘Şehri Bekleyen Dağ’, Salih Zengin ‘İtalya’daki Harran’, Mustafa Uçurum ‘Şehrin Nabzını Tutmak’, Mustafa Özçelik ‘Bendeki Konya’ yazılarıyla dikkat çekerken Sadık Yalsızuçanlar da kendisiyle yapılan söyleşide ‘Hayat bir yolculuktur’ diyor.
HER SAYI BİR ANSİKLOPEDİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, K+’nın Konya kültürüne önemli hizmetlerinin olacağına, Konya ansiklopedisini de içeriğiyle destekleyeceğine inandığını söyledi.
Seyit Küçükbezirci’den Zeki Oğuz’a, Ali Işık’tan Hüzeyme Yeşim Koçak’, İbrahim Demirci’ye, Nail Bülbül’e, Ahmet Kuş ve İbrahim Dıvarcı’ya kadar çok önemli kalemlerin yer aldığı K+’nın 2. sayısının Aralık’ta okurlarıyla buluşması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com