2012-11-21

'Semaver Öykü' dergisinin 3.sayısı çıktı


Bir Demlik

Oradayız ya da burada. Doğuda belki de batıda, kim bilir kuzey ya da güneyde. Asya’dayız ya da Avrupa, belki de Afrika. İsmimiz şu ya da bu. Büyük bir bahçemiz var ya da yok. Tenimiz kahverengi, beyaz belki de, belki de siyah.  Belki varlıklıyız belki beş parasız.

Umudumuz var yaşama dair. Sevgiye, umuda, özlemeye dair, insanlığa dair söylemlerimiz var. Hasrete, isyana değen kelimelerimiz, cümlelerimiz var.

Farklı uzamlarda farklı kâğıtlarda farklı kalemlerle düştü söyleyeceklerimiz ama aynı sayfalarda buluştu gözlerimiz aynı attı yüreklerimiz.

Sözün büyüsüne kapıldı kimimiz, kimi büyüyü kattı sözlere, büyü belki bizdik belki de düşlediklerimiz.

Usanmadık okuduk, usanmadık yazdık, usanmadık buluştuk güzelliklerde. Ve usanmadan dostlar biriktirdik. “içinde ne grev vardı, ne patron, ne işçiler” semaverimizin. Dostlarla, erdemlerle buluştuk. 3 olduk, üçüncü olduk, yılı bitirdik. Bir yaptıklarımıza bir yapmak istediklerimize baktık. Yol almamız gerekiyordu aldık, çoğalmamız gerekiyordu çoğaldık. “Ol”mamız gerekiyordu, olmaya çalıştık.

Sokaklarında “öykü”süyle gezen, meydanlarında “öykü” soluyan, bayraklarında “öykü” olanlarla karşılaştık ve karşılaşmaya devam ediyoruz. Yolu “öykü” olanlarla buluştuk, buluşacağız, buluşuyoruz.

“Heykâ hekmiş, çamura çökmüş, kulağından çekmiş, kuyruğu kopmuş” derdi annelerimiz, babalarımız. O zamanlardan aşinaydı gönüllerimiz gizemli hikâyelere. Dün büyüttüğümüz gözbebeklerimizle birbirimize sokularak dinlerken hikâyeleri, şimdi öykü dergilerine sığındık, öykü kitaplarına.

Dergimizin üçüncü sayısında buluşmanın heyecanını duyuyoruz. Çoğalışımızın, birlikteliğimizin, öykü kardeşliğimizin resmidir.

2012’nin son sayısını çıkardık böylece. Bu sayıda da yeni kalemleri taşıdık sayfalarımıza. İzmir Edebiyat İşliği’ni tanıtmaya çalıştık. Diğer şehirlerimizde de bu tür çalışmaları tanıtmak istiyoruz yeri geldikçe. Refik Halid’e değindik dilimiz döndüğünce.

Yine ‘insan’a, insanımıza yer verdik paylaştıklarımızda. 24 sayfamızı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık.
Semaver Öykü Dergisi okurlarını abone olmaya çağırıyor. Ulusal dağıtıma girme niyetimiz devam ediyor. Bir yayınevi desteğimiz olmadığından kendi çabalarımızla ancak bu şekilde ulaşabiliyoruz okurlarımıza. Bize destek veren dergimize raflarını açan kitapevlerimize ve bize ulaşan okurlarımıza saygımızı sunuyoruz.

Yepyeni öykülerde, yepyeni öykücülerle buluşmak dileğiyle…

Öykü dosttur, öykü dostların en hikmetlisidir. İyi ki varsın öykü, iyi ki varsın öykü okuru. Öykü, hep öykü, sevgiyle bir demlik…

3.sayımızda neler ve  kimler var?

Dadaloğlu Torunu Kamyoncu Kemal /Mehmet HAMEŞ
Renk Bozumu/Nihan IŞIKER
Üç Küçürek/ Yılmaz YILMAZ
Ah Davut/Deniz Dengiz ŞİMŞEK
İhtilalin Çocukları/Baki KARCI
Refik Halid’in Hikâyesi/Mustafa UÇURUM
Merhamet Dilenen İhtiyar/Ercan KÖKSAL
İki ve Dört Nolu Günahlar/Tahsin GÖRMÜŞ
II.Kanto/Ayhan Emir YOLCU
Hasan Topçu İle “İzmir edebiyat İşliği”ni Konuştuk/Semaver Söyleşi
Pamuk Balyası/Hasan TOPÇU
Ergen Düşünceler/Mehmet Akif COŞKUN
Bir dakikalık Öyküler/Mustafa İBAKORKMAZ
Aynadaki Ses-Kitap-/Naciye FİLİZ

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com