2012-10-03

'Yedi İklim' dergisi, 271


 Ekim 2012

Yedi İklim dergisi Ekim 2012 tarihli 271. sayısıyla okurlarına yeniden bir merhaba diyor. Sayfalarını Peygamber başlıklı yazıyla açan Yedi İklim, inancımızda ve kültürümüzde peygamberin yerini belirttikten sonra peygamber sevgisinin bu toplumu ayakta tutan en önemli unsur olduğunu ifade ediyor. Ardından da son zamanlarda Resulullah Efendimize ve Onun zatından İslam toplumuna yöneltilen tahfif edici eylemlere cevap niteliğinde ifadelerle taçlandırıyor yazıyı.

Yedi İklim sayfalarındaki yolculuk şiirle sürüyor. Yüksel Peker, Mehmet Habil Tecimen, Yeprem Türk, Ahmet Tokiş ve Gökhan Serter ekim sayımızda şiirleriyle sizlerle buluşuyor. Ahmet Tokiş uzun bir aradan sonra yeniden aramızda… Yeni yayın dönemimizde Tokiş’in sık sık sayfalarımızda görüneceğini umut ediyoruz. Gökhan Serter, ilk şiirini yayınladığımız bir arkadaşımız. Gelecek sayılarda da kendisinden şiirler bekliyoruz.

Bu sayımızda sadece Fatma Rânâ Çerçi’den bir öyküye yer verebiliyoruz. İlk öykü kitabı ilerleyen aylarda İz Yayıncılık tarafından basılacak olan arkadaşımızı kutluyoruz.

Ali Haydar Haksal, Nuri Pakdil Ustanın kendisine yazdığı mektupları yayınlatmayı sürdürüyor. Mektupların önümüzdeki birkaç sayıda da devam edeceğini müjdeleyelim.

Osman Bayraktar yolculuk yazılarını sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda İran’a yaptığı seyahatin notlarını paylaşıyor bu sayımızda.

Yedi İklim’in vazgeçilmezleri arasında yer alan görseller bu sayımızda da okurlarımız bekliyor. Hasan Aycın’dan bir çizgi, Mustafa Cemil Efe’den bir hat, Özden Aydın’dan bir ebru ve Serap Ekizler’den bir çizgi ile okurlarımızın karşısındayız. Özden hanım uzun bir aradan sonra yeniden aramızda. Gelecek sayılarımızda da kendisinden yeni ebru çalışmaları yayınlayacağız nasipse. Bu arada hemen Zeki Bulduk dosyasında Mustafa Cemil Efe’nin seperatörlerini de unutmayalım.  

Gelelim Zeki Bulduk dosyamıza. Zeki Bulduk uzun zamandır hakkında bir dosya yapmayı planladığmız bir arkadaşımız. Yedi İklim’e yıllarca emek vermiş bir kalemimiz. Dosyamızın elbette eksiklikleri vardır. Dosyayı güzel kılan belki de bu eksikliklerdir.

Arkadaşımız İsmail Demirel’in hazırladığı Zeki Bulduk dosyasında Ali Haydar Haksal, Muhammet Çelik, Mustafa Nezihi Pesen, Asım Gültekin, Mehmet Özger, Mustafa Uçurum, Lütfi Bergen, Süavi Kemal Yazgıç, Emine Batar, Fatma Rânâ Çerçi, Fatma Kebire Gündüz Karaarslan, Uğur Mantu, Ramazan Sercan Somuncular, Hatice Algın Hatipoğlu ve M.Mustafa Uzun yazdılar. İsmail Demirel Zeki Bulduk’la söyleşti. Mustafa Cemil Efe dosyaya bir seperatörle katkıda bulundu. Dosyaya Zeki Bulduk'tan da iki yazı aldık. Yazılardan biri, Zeki Bulduk’un yakın zamanda yolculuk ettiği Afganistan’a dair izlenimlerini yansıtıyor: Kabil’e Gidememek. Diğer yazı ise, Zeki Bulduk’un yeni roman çalışmasından bir pasaj olarak nitelenebilir.

Bu ay da Yeni Okumalar Değiniler bölümümüz canlılık arz ediyor. Ali K. Metin edebiyat dünyamızdaki şiirin nabzını tutuyor ve devriye nöbeti olarak nitelendirdiği çalışmasına düştüğü notları paylaşıyor okurla. Bu ayki nöbet notları, sahih şiir kavramına dair. Yeprem Türk, İhsan Deniz’in şiir dünyasına eğiliyor. İsmail Demirel de Edebiyat Ortamı dergisinin geçtiğimiz aylarda verdiği Öykü Yıllığını değerlendiriyor. 

Yedi İklim olarak bir Ahmet Sait Akçay dosyası hazırlığı içindeyiz. Dosyayı yeni miladi yıla girmeden yayınlamayı düşünüyoruz, nasipse. Arkadaşımız Mehmet Özger’in üstlendiği bu dosyaya katkıda bulunmak isteyenler, yazılarını derginin adresine ve Mehmet Özger’in [m.ozger [at] hotmail.com] mail adresine gönderebilirler.

İnternet adresimizi kullanıma açtık. Haberlerimiz, duyurularımız ve eski sayılarımızdan çeşitli yazılar ve görsellerle yayındayız.  

Gelecek sayımızda yeniden buluşmak ümidi ve duasıyla…

İletişim bilgileri:

Adres:
Mimar Sinan Mahallesi
Evliya Hoca Sokak No: 51/A
Üsküdar/İstanbul

Telefon:
0 216 352 49 77
0 533 310 88 83
0535 866 65 58

E-posta:
yediiklim [at] yahoo.com
yediiklimeditor [at] yahoo.com



Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com